Tartu liinilendude taasavamist pole enne tulevat aastat loota

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Tartu lennujaama käitusjuht Roman Kulikov ütles, et praegu annavad Tartu lennujaamale tööd peamiselt õppelennud, mida on päevas 10–12. Eile lõunal jäi lennujaama perroonil lennujuhtimistorni kõrval pildile ka Pakker Avio lennuk, millega tehakse õppelende.
Tartu lennujaama käitusjuht Roman Kulikov ütles, et praegu annavad Tartu lennujaamale tööd peamiselt õppelennud, mida on päevas 10–12. Eile lõunal jäi lennujaama perroonil lennujuhtimistorni kõrval pildile ka Pakker Avio lennuk, millega tehakse õppelende. Foto: Margus Ansu

Pärast seda, kui Finnair koroonaepideemia tõttu mullu märtsis Tartusse lendamise lõpetas, on siinne lennujaam oma üheksa töökoha säilitanud töötajaga jätkanud võrdlemisi tühikäigul. Mingil määral annavad rakendust õppelennud, mida on 10–12 päevas, ning harvad tellimuslennud, näiteks selleks nädalaks polnud eilse teadmise järgi kavandatud ühtki.

Lennujaam töötab äripäeviti kell 9–17, töövälisel ajal lende teenindada on võimalik, kui sellisest vajadusest teatada vähemalt kaks tundi ette ja kui siis töötajad saavad kohale tulla, nentis eile lennujaama käitusjuht Roman Kulikov.

«Kui võimalik, üritame teenindada,» kinnitas ta. Aga vaja pole selleks mitte üksnes lennujaama töötajaid, vaid ka lennujuhte ja sünoptikuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles