Valimisliidud esitavad eelnõu Verevi detailplaneeringu tühistamiseks

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Veeohutus stend Verevi järve kaldal.
Veeohutus stend Verevi järve kaldal. Foto: Pilt videost

Valimisliitude Elvamaa Esimesed ja Elva Vallakodanik fraktsioonid esitavad Elva vallavolikogule Verevi järve rannaala äsja kehtestatud detailplaneeringu tühistamise otsuse eelnõu. Ettepanekut toetama kutsutakse kõiki volikogu liikmeid sõltumata poliitilisest taustast.

Detailplaneeringu tühistamise põhjusena tõstavad valimisliidud esile asjaolu, et Elva vald ei ole taganud avaliku huvi ja väärtuste tasakaalustamist ning lõimimist, mida nõuab planeerimisseaduse paragrahv 10. «Sellele on planeeringu menetlemise käigus viidanud ka rahandusministeerium, kuid volikogu istungil seda fakti volikogu liikmetele ei avaldatud,» seisab valimisliitude pöördumises.

Fraktsiooni Elvamaa Esimesed juhi Vahur Jaakma sõnul on planeeringu menetlemisega algusest peale kaasas käinud vastasseis kogukonna ja võimul oleva koalitsiooni vahel. «Kodanikualgatuste korras on soovitud hoonestusmahu vähendamist ja juhitud tähelepanu tõsistele probleemidele. Ka planeeringu kinnitamise ülinapp häälteenamus on märk suurtest erimeelsustest,» lausus ta.

Verevi järve kaldapealsele hoonestusmahu märkimisväärset suurendamist võimaldava detailplaneeringu kehtestas Elva vallavolikogu 29. märtsi istungil napi häälteenamusega. Selle poolt oli 14 ja vastu 13 volinikku.

Facebooki grupis ELVA tehtud küsitluses oli volikogu istungi ajaks planeeringu vastu hääletanud üle 950 inimese, pooldajaid oli vaid 16.

Foto: TPM
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles