Ekraani kino vastas hakkab lõpuks hoone kerkima

Armas Riives
, ajakirjanik
Copy
Pildi all seisab Rukkilille monument, mis taamalt paistvalt platsilt 2006. aastal ära viidi, sest maatükk tagastati õigusjärgsele omanikule. Nüüd löödi seal kopp maasse, et ehitada sinna külalistemaja.
Pildi all seisab Rukkilille monument, mis taamalt paistvalt platsilt 2006. aastal ära viidi, sest maatükk tagastati õigusjärgsele omanikule. Nüüd löödi seal kopp maasse, et ehitada sinna külalistemaja. Foto: Kristjan Teedema

Juba 2017. aastal kirjutas Tartu Postimees, et kohe-kohe läheb lahti ehitus Ekraani kino vastas, Pepleri ja Riia tänava ristmikul, kus äsja ilutses 833 ruutmeetri suurune muruplats. Enne seisis seal Rukkilillena tuntud monument, mille rajas õigusvastaselt represseeritute Tartu Memento ühendus. 

2017. aastal sai kinnistu omanik osaühing Albatrek kätte ehitusloa, et ehitada sinna viiekorruseline hoone, mis hakkab aadressi järgi kandma Pepleri 34 külalistemaja nime. Toona jäi jutt, et ehitus algab 2018. aastal, kuid see takerdus, sest firmal läks aur Kambja valda uuselamurajooni ehitamise peale. Edasi tuli koroona, mis tegi omaniku ärevaks.

«Oleks pidanud umbes aasta tagasi ehitama hakkama, aga ebakindlus oli. Eelmise aasta märtsis ei teadnud ju, kui hulluks asi läheb ja mis edasi saab,» rääkis Albatreki omanik Ardo Martin. «Selles vallas tuleb ikkagi ettevaatlikkus kasuks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles