Üsna uut kohtumaja ootab suur ümberehitus

Liina Ludvig
Copy
Tartu kohtumaja valmis 2002. aasta suvel. Tuleva aasta suvel kolitakse hoone tühjaks, algab põhjalik ümberehitus.
Tartu kohtumaja valmis 2002. aasta suvel. Tuleva aasta suvel kolitakse hoone tühjaks, algab põhjalik ümberehitus. Foto: Margus Ansu

Riigi Kinnisvara AS valmistab ette Tartu kohtumaja ruumide põhjalikku uuendust. Praegu käib Kalevi tänava alguses asuva hoone sisearhitektuurivõistlus, selle sajandi alguses valminud kohtumaja peaks uue sisu saama 2023. aasta sügiseks.

Tartu kohtudirektori Tiina Erebi sõnul vajab kohtumaja märkimisväärset muutmist. Ümber tuleb teha näiteks akendeta hoidla- ja arhiiviruumid. «Kuna registrid on digitaliseeritud, siis pole selliseid ruume enam vaja,» selgitas Ereb.

Ka kohtusaalide fuajeed on ebamõistlikult suured ning neid pole võimalik kasutada muuks otstarbeks. «Praeguses hoones on laiad koridorid, et nii-öelda vaheajal ringiratast jalutada, milleks tegelikkuses vajadust ei ole. See vajab parandamist,» ütles Riigi Kinnisvara ASi (RKAS) arhitekt Kalle Komissarov.

Selle hoone üks miinus on Erebi ja Komissarovi sõnul veel see, et seal töötavate kohtute ja prokuratuuri ruumid on omavahel ühendatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles