Tartu ei küsi lasteaia kohatasu 25. aprillini

Armas Riives
, ajakirjanik
Copy
Maarjamõisa lasteaed.
Maarjamõisa lasteaed. Foto: Kristjan Teedema

Et valitsus pikendas koroonapiirangute kehtivust 25. aprillini ja seejuures palutakse üle Eesti vanematel võimaluse korral lapsi lasteaeda või -hoidu mitte viia, otsustas Tartu linn pikendada kuni 25. aprillini aega, mille eest munitsipaallasteaedades kohatasu ei nõuta.

«Tartu tänab peresid selle eest, et nad on leidnud sel keerulisel ajal võimaluse oma laste hoidu korraldada muul viisil,» sõnas linnapea Urmas Klaas. Samas kinnitas ta, et linn tagab kõigile, kel ei ole võimalik last koju jätta, lasteaia ja -hoiu teenuse.

Igas Tartu lasteaias on praegu avatud vähemalt üks rühm ja rühmi avatakse vajaduse järgi. Lisaks on loodud ööpäevaringse lastehoiu võimalus Maarjamõisa lasteaias, mis asub elutähtsaid teenuseid pakkuvate asutuste Tartu ülikooli kliinikumi ja Lõuna prefektuuri läheduses. Lapse öövahetusse toomisest tuleb vanemal tead anda lasteaia õppejuhile Signe Leola-Peemotile numbril 5883 5856.

Vabastus kohatasust laieneb nii lasteaias kohal käivatele kui ka vanemate poolt koju jäetud lastele. Küll aga tuleb lasteaias kohal käivate laste eest maksta toiduraha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles