GALERII Kümned lapsed otsisid ERMi teemaparki peidetud pühademune

Armas Riives
, ajakirjanik
Copy

Täna, ülestõusmispühade hommikul otsisid kümned emad-isad ja lapsed Eesti Rahva Muuseumi teemapargis sinna peidetud rohkem kui pooltsadat värvitud pühademuna.

Eesti Rahva Muuseumi hariduskeskuse töötajad värvisid pühademunad valmis juba neljapäeval muuseumi köögis. Iga värvija kasutas enda lemmikmeetodit, näiteks sibulakoori või lõnga, rääkis Eesti Rahva Muuseumi sisuturundaja Liis Lainemäe. Algul oli plaanis värvida ja peita vaid 50 muna, kuid värvijad läksid hoogu ja valmis hoopis 55 pühademuna.

«Täna hommikul enne kukke ja koitu käisid Eesti Rahva Muuseumi lihavõttejänesed ja peitsid pühademunad teemaparki ära: nii põõsaste alla kui ka kivide vahele, viinakööki, kiige juurde ja mujalegi,» rääkis Lainemäe. Igale pühademunale oli lisatud unikaalne number.

Korraldajad ütlesid, et munad peideti kuivale maale, mitte järvejääle ega ka päris kaldasse. «Kõik munad on peidetud nii, et need kasvõi natukene paistaksid, kui hoolikalt vaadata. Pole nii, et peaks ringi tuustima ja kivid ümber pöörama,» sõnas Lainemäe.

Kuna muuseumi juures on ka kajakate meelispaik, tuli pühademunad peita nii, et linnud neid kõrgelt kohe ei näeks. «Muidu sööksid kajakad munad kohe ära.»

Kui otsijad muna leiavad, palusid korraldajad teha sellest foto ja postitada koos teemaviitega #ermimuna Facebooki. Nii jõuavad kõik õnnelikud munaleidjad oma pildiga Eesti Rahva Muuseumisse.

Täna hommikul käis pühademune otsimas 30–40 vanemat ja last. Otsijad võisid leitud muna koju kaasa võtta ja ära süüa. Ometi panid korraldajad usinatele otsijatele südamele, et kui leitakse rohkem mune, siis võtta kaasa vaid üks, mille number ka Facebooki postitada. Teised munad võis aga tagasi peidupaika panna, sest sedasi jääb otsimisrõõmu ka teistele.

Selleks puhuks, kui peaks juhtuma, et kas munad on kõik juba leitud või nii hästi ära peidetud, et jäävad leidmata, oli korraldajatel vanematele ka nõuanne. «Võtke igaks juhuks kaasa oma laste jaoks ka mõni värvitud muna. Leidmisrõõm on ikka suur!»

Täna lõuna paiku oli leitud juba pea 30 muna, millest ka pildid Facebooki laeti. «Terve päev on veel aega, äkki ikka leitakse kõik munad üles. Maa-ala on ka päris suur, kust otsida,» sõnas Lainemäe.

Kui kõik munad on leitud, loosivad muuseumi lihavõttejänesed piltide postitajate vahel välja perepiletid Eesti Rahva Muuseumi. «Kui muuseum läheb lahti, saab tulla näiteks  muinasjutunäitust vaatama,» ütles Lainemäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles