GALERII ⟩ Aiandus- ja ehituspoodide välialadel pühade eel tunglemist polnud

Tartu Postimees
Copy

Kuigi kevadhooaeg on ehitus- ja aianduspoodidele kõige magusam müügiaeg, häirivad seda valitsuse kehtestatud piirangud ja lubatud on vaid välimüük. Tartu Postimees käis ühes aiandus- ja neljas ehituspoes vaatamas, kuidas pühade eel müük kulgeb. Suuri rahvamasse neis kauplustes täna lõunal näha ei olnud.

Bauhofi välipood oli täna ennelõunal kinni. Nii mõnedki huvilised olid tulnud Bauhofi värava ette lootuses ostlema minna, kuid nähes silti, et tehnilistel põhjusel on pood kinni, läksid kliendid ära.

K-Rauta välimüügi alal oli kümmekond inimest järjekorras ja umbes sama palju veel välipoes ostlemas. Turvamees sammus ringi ja vajaduse korral tuletas klientidele meelde maskikandmise või distantsi hoidmise kohustust. Inimesi kaupluses küll oli, aga mitte massiliselt ja vahemaad sai hoida.

Samuti oli kümmekond inimest järjekorras Decora ehituspoe ees, kus ükshaaval klientidele ukse vahelt kaup kätte poetati. Espaki ehituspoes sai kaupa isegi akna kaudu osta.

Aianduskaupluse Gardest välipoes oli paarkümmend inimest. Et kevadhooaeg on aianduspoodidele kõige magusam müügiaeg, pöördus ka hulk aiandusega tegelevaid ettevõtteid peaministri poole palvega teha neile koroonapiirangute ajal erand.

Eesti põllumajandus-kaubanduskoda, Eesti aiandusliit, Eestimaa talupidajate keskliit koos aiandusettevõtetega saatsid 30. märtsil peaminister Kaja Kallasele ühispöördumise, milles paluvad piirangute ajal aianduskeskuste avamist.

Aianduspoe pidajad kurtsid, et piirangute tõttu on müük tänavu olnud märksa halvem kui aasta varem ning käivet tavaolukorraga võrrelda ei anna. Kui aga kevadel kaupa müüa ei saa, siis suvel enam müüki järele ei tee, sest aiandushooaeg on möödas.

Ranged piirangud kuni 25. aprillini

Valitsus kehtestas üleriigilised ranged koroonapiirangud üheks kuuks 11. aprillini. Esialgu on neid piiranguid pikendatud 25. aprillini.

Suletud peavad olema kõik poed peale esmavajalikke kaupu müüvate poodide. Kaubelda tohib üksnes juhul, kui klient ei pea kauba kättesaamiseks sisenema ettevõtte müügisaali. Kaupu võib müüa ja väljastada üksnes kaupluse välitingimustes asuval müügi- või väljastusalal ning kaubanduskeskuse katuse all asuval parkimisalal luues sinna väljastuspunkti.

Väljaspool müügisaali kaupade üleandmisel tuleb kliente hajutada, näiteks märkida väljastuspunkti järjekorras maha kahemeetrised vahemaad. Avatud poodides ja teenindusettevõtetes tohivad kliendid liikuda arvestusega, et ruumi täitumus ei ületaks 25 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles