Ornitoloogid süüdistavad keskkonnaametit vassimises

BNS
Copy
Haned.
Haned. Foto: Mihkel Maripuu

Olgugi et enda sõnul kaasas keskkonnaamet hanede ja laglede kaitse ja ohjamise tegevuskava loomisse ka ornitoloogiaühingu eksperte, on viimaste sõnul tegemist väärinfoga.

Keskkonnaamet väitis 23. märtsi pressiteates, et lindude kevadist heidutusjahti võimaldava tegevuskava eelnõu koostasid maaülikooli ja Eesti ornitoloogiaühingu eksperdid. Ornitoloogiaühingu linnukaitse programmijuhi Veljo Volke sõnul on see väide aga eksitav, sest riik ei arvestanud ekspertide ettepanekuga loobuda valgepõsk-laglede ja suur-laukahanede heidutusjahist.

«Ornitoloogiaühingul ei olnud tegevuskava koostamiseks või selles protsessis osalemiseks sõlmitud keskkonnaametiga ühtegi lepingut. Kava koostamisel kasutati valikuliselt ornitoloogiaühingu tehtud ja keskkonnainvesteeringute keskuse (KIK) rahastatud analüüsi «Suurlindude poolt tekitatud kahjustustest Eesti põllumajanduskõlvikutel» tulemusi ning osalesime koos teiste huvirühmadega kaasamiskoosolekutel ja tegime ettepanekuid, ent tegevuskava koostajad me siiski ei olnud,» selgitas Volke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles