Galerii ⟩ Kanuuhooaeg sai avatud ja esimesed julged läksid Emajõele sõitma

Copy

Kui tavaliselt algab aprillis Emajõel kanuuhooaeg grupimatkadega, siis praegu ei luba piirangud seltskondade kaupa sõitma minna. Jõematkade eestvedajad ei visanud aga püssi põõsasse, vaid pakkusid välja sõidud paarikaupa. Eile panid esimesed julged, tudengid Karl ja Johanna, aerud vette ja läksid Emajõge avastama.

Jõematkade eestvedaja ja matkajuht Indrek Haas ütles, et tavaliselt on aprillis olnud Emajõel juba laulupidu ning kanuumatkad gruppide kaupa väga populaarseks osutunud. Kõige rohkem saab korraga sõitma minna umbes nelikümmend inimest ja siis on kaasas ka matkajuhid. 

Eile korraldas Haas esimest korda matkapäeva, kus paarikaupa sai minna iseseisvalt sõitma ning ajapiirangut polnud, peaasi, et päikeseloojanguks tagasi tullakse. Kirja olid ennast eile pannud mõned paarid, nendest esimesed tudengid Johanna ja Karl.

«Mõtlesime tulla proovima, ei ole varem sõitnud ning see on praegu hea vaheldus,» selgitas Johanna. Seni on noored looduses matkamas käinud, aga piirangute ajal pole lihtne huvitavaid tegevusi leida.

Enne, kui nad sõitma said minna, tuli läbida Indrek Haasi käe all kiire instruktaaž. Eelnevaid kogemusi kanuuga sõitmiseks vaja ei ole ning kui tekib mure, saab matkajuhile kohe helistada. «Selliseid olukordi on vähe olnud, et keegi meid reaalselt appi kutsub. Kanuuga on peaaegu võimatu ümber käia. Küll aga on olnud situatsioone, kus välismaalased, kelle jaoks selline sõiduvahend pole tuttav, on vajanud abi,» selgitas Haas. 

Ta plaanib sarnaseid matkapäevi ka järgmistel nädalavahetustel teha seni, kuni piirangud leevenevad. «Muidugi on keeruline periood, aga tuleb hakkama saada. Vähemalt saab kahe inimesega matka teha ja kriisiajal inimestele midagi uut pakkuda,» rääkis Haas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles