Koroonakevad ei takista kavandamast suvist linnafestivali «Folk rokib Tartus»

Tartu Postimees
Copy
Linnafestival Folk Rokib Tartus leidis esmakordselt aset Aparaaditehase õuel 2020. aasta juulis.
Linnafestival Folk Rokib Tartus leidis esmakordselt aset Aparaaditehase õuel 2020. aasta juulis. Foto: Maris Savik

Ehkki praegu püsib kultuurielu üle Eesti koroonaviiruse leviku tõttu tardunud seisundis, on Eesti üks tuntumaid pärimusmuusikuid Jalmar Vabarana ametis mullu esimest korda Aparaaditehase õuel toimunud muusikapeo «Folk rokib Tartus» järje kavandamisega juulikuusse.

Õhtuse vööndi linnafestival «Folk rokib Tartus» 2 on kavandatud 15.–17. juulile ning seal peaks publikut rõõmustama mitmed Eesti folgi mainekaimad nimed.

Jalmar Vabarna ütles, et vaatab praegusest kehvast koroonaolukorrast hoolimata eelsesvale suvele optimistlikult. «Eelmise suve kogemus annab lootust, et ka sel korral saame päriselt kontserte nautida. Kõik, kes eelmisel aastal festivaliväravaist sisse astusid, naeratasid ja tundsid rõõmu kohal olemisest. See tegi südame soojaks,» lausus ta.

«Folk rokib Tartus» programm jagatakse kolme õhtusse. Avapaugu annab äsja Eesti muusikaauhindadel aasta etno-/folkalbumi ning aasta loo tiitliga pärjatud ansambel Trad.Attack!, kelle jaoks soojendab lava elektroonilise folgi kollektiiv Etnosfäär. Teisel õhtul astuvad üles folkroki vanad kalad ehk ansambel Zetod, keda soojendab noor ja jõuline Black Bread Gone Mad. Festivali finaalõhtul saavad rõõmustada kõik indie-folgi fännid, sest Ewert & The Two Dragons tähistab suurejooneliselt kümne aasta möödumist oma läbimurdealbumi «Good Man Down» ilmumisest. Draakoneid toetab värske folgipunt Nagy Bögö.

«Loodame, et ka sel aastal on ilmataat meie vastu hea ja festival tuleb sama päikseline nagu möödunud suvel. Programm on tugev ning lisaks heale muusikale saab loomulikult nautida ka Aparaaditehase variatsiooniderikast toidukultuuri,» lisas Vabarna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles