Trükis teavitab kümnetest algavatest teetöödest

Tartu Postimees
Copy
Pildil Oa tänav
Pildil Oa tänav Foto: Kristjan Teedema

Lähipäevil jõuab tartlaste postkastidesse teetööde trükis, mis annab ülevaate tänavustest suurematest töödest.

Igal kevadel annab linnavalitsus välja trükise, mis aitab tartlastel kursis olla oma kodu läheduses toimuvate suuremate teetöödega ning vajaduse korral nendega arvestada. Linnaeelarves on sel aastal tänavate rekonstrueerimiseks, teekatete remondiks ning kergliiklusteede ja kõnniteede ehituseks planeeritud ligi 15,6 miljonit eurot.

Abilinnapea Raimond Tamm ütles, et Tartu linn on aktiivselt ja õnnestunult taotlenud välisrahastust, et vajalikke teetöid võimalikult suures mahus ette võtta. Sel aastal investeerib linn tänavatesse mitu miljonit eurot objektipõhist toetust. Töösse minevaid ehitusi läbiv joon on jalgsi ning jalgrattaga liikumise mugavamaks ja ohutumaks muutmine.

«Kuigi ehitustöödega seonduva ajutise liikluskorralduse ning ka bussiliikluse ümbersuunamise lahendused on põhjalikult läbi mõeldud, tekitavad ulatuslikud teetööd paratamatult linnaliikluses häiringuid ning loodan seetõttu kõigi liiklejate mõistvale suhtumisele,» ütles abilinnapea.

Suurem tee-ehitus jätkub sellelgi aastal Riia-Vaksali ristmikul, mis valmib lõplikult 2022. aasta alguseks. Kergliiklustunnelid ja -sild ning laiemaks ehitatud sõidutee muudavad liikluse linna ühel tähtsamal tuiksoonel tunduvalt mugavamaks ja ohutumaks kõigile liiklejarühmadele.

Üks suuremaid töid on tänavu aprillis algav Puiestee tänava remont, mille käigus paigaldatakse sajuveetorustik ja tänav saab uue ülekatte Aruküla teest kuni Narva maanteeni. Rekonstrueeritakse Põllu-Puiestee ristmiku foorisüsteem ja fooriga ülekäigurajad ehitatakse veel Lubja-Puiestee ning Nurme-Puiestee ristmikule.

Sel aastal seisab ees ka pikalt oodatud Oa tänava remont Kroonuaia ja Marja tänava vahelisel lõigul, kus paranevad jalakäijate ja jalgratturite liikumisvõimalused, ehitatakse välja bussipeatused, ülekäigurajad ja istumiskohad.

Paremad liiklemisolud saavad jalakäijad ja ratturid ka rekonstrueeritaval Nurme tänaval (Vahi-Kruusamäe lõigus) ja Laseri tänaval (Aardla ja Kvartsi vahelises lõigus). Korralikud kõnniteed tulevad Papli tänavale, mis muudab turvalisemaks paljude laste koolitee. Tüve ja Lääne tänava rekonstrueerimistööd on seotud ehitatavate sotsiaalmajadega. Ehitatakse hoonetele juurdepääsud,  jalg- ja jalgrattateed.

Mitmed teetööd seisavad ees kesklinna piirkonnas. Taastusremont on kavas Turu tänaval, mis saab uue ülekatte Turu-Riia ristmikust Aida tänavani. Tööde käigus ehitatakse välja bussitasku Aura veekeskuse juures. Uue ülekatte saab Riia tänav Kalevi tänavast Võidu sillani. Taastusremont seisab ees ka Raatuse tänava Pika ja Puiestee tänava vahelisel lõigul. Kesklinna piirkonnas remonditakse veel Soola tänavat (Kaluri - Väike-Turu) ning Kroonuaia silla vuuke ja asfaltkatet.

Taastusremont on sel aastal kavas veel Kopli tänaval (Ristiku-Roopa lõigul), Aardla tänaval (Ülenurme-Võru), Kalevi tänaval (Vaba-Saekoja) ja Puusepa tänaval (Riia - N. Lunini).

Torustikutööd jätkuvad Ravila tänaval ning K. E. von Baeri tänava piirkonnas. Kõik tänavad saavad pärast torustike paigaldamist ka uue ülekatte.

Lisaks eespool nimetatud objektidele on 1. aprilli linnavolikogu istungil otsustamisel Munga, Jänese (Mäe-Roosi lõigus) ja Ujula tänava (Ujula tn 98 - Puiestee tänav) rekonstrueerimine ning Poe tänava remont koos keskparki viiva kaldatee rajamisega.

Kergliiklusteedest on tänavu suuremad  tööd Tartu-Rahinge-Ilmatsalu ning Vaksali-Tuglase-Kreutzwaldi kergliiklustee ehitusel. Kauaoodatud Ilmatsalu-suunaline 5,5 kilomeetri pikkune kergliiklustee valmib lõplikult 2022. aastal, Vaksali-Tuglase-Kreutzwaldi kergliiklustee aga selle aasta augustis.

Lisaks põhjalikumatele remontidele on trükises nimetatud tänavad, kus tehakse sel aastal pindamistöid või rajatakse tolmuvabad katted.

Transpordiameti ja Tartu linna koostöös algab sel kevadel Tartu läänepoolse ümbersõidu ehitus. Kokku ehitatakse ümber 2,5 kilomeetrit riigiteid, rekonstrueeritakse kaks kilomeetrit linnateid ja ehitatakse 2,4 kilomeetrit uusi linnatänavaid ning viis ringristmikku. Riia ristmik muudetakse eritasandiliseks ning jalakäijatele ja jalgratturitele rajatakse eritasandis viaduktid kõikide suundade alla. Lisaks tuleb eritasandis maanteeületus Jõhvi-Tartu-Valga maanteele Aardla ja Optika ringristmiku juurde. Tööde lõpetamise tähtaeg on 2023. aasta algus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles