Valimisliit Tartu Eest tahab keskpargi kaitseks muuta üldplaneeringut (3)

Tartu Postimees
Copy
Valimisliit Tartu Eest  tutvastas neljapäeval oma visiooni Tartu keskpargist.
Pildil Tanel Tein (vasakult), Margus Jaanovits ja Vahur Kalmre.
ma/Foto MARGUS ANSU TARTU POSTIMEES
Valimisliit Tartu Eest tutvastas neljapäeval oma visiooni Tartu keskpargist. Pildil Tanel Tein (vasakult), Margus Jaanovits ja Vahur Kalmre. ma/Foto MARGUS ANSU TARTU POSTIMEES Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Valimisliit Tartu Eest esitas Tartu linnavolikogu arengu- ja planeerimiskomisjonile ettepaneku muuta üldplaneeringut nii, et keskpark, kuhu plaanitakse rajada südalinna kultuurikeskuse ehk Süku, jääks uues üldplaneeringus rohealaks.

Arengu- ja planeerimiskomisjon arutab muudatusettepanekut teisipäeval. Tartu linnavolikogu istung leiab aset 1. aprillil.

Valimisliit Tartu Eest ettepanek arengu- ja planeerimiskomisjonile

Viimasel ajal on Tartus väga aktiivseks muutunud arutelu nn keskpargi ala üle ning paljud tartlased on väljendanud soovi see ala tervikuna säilitada ja arendada pargina.

Tartu linnavolikogu 1. aprilli 2021. aasta istungile on esitatud ka õigusakti eelnõu: Tartu linna üldplaneeringu vastuvõtmine ning avalikule väljapanekule suunamine.

Vastavalt Tartu linna põhimäärusele § 10 (4) teeme muudatusettepaneku Tartu linnavolikogu otsuse eelnõusse Tartu linna üldplaneeringu vastuvõtmine ning avalikule väljapanekule suunamine, mille osa on Tartu linna üldplaneering 2040.

Meie muudatusettepanek:

Muuta Tartu linna üldplaneeringut 2040 ning määrata nii nimetatud keskpargi ala (Poe, Vabaduse pst, Uueturu ja Küüni tänavate vaheline ala) kogu ulatuses rohealaks.

Lugupidamisega,

Hannes Klaas ja Tanel Tein

Linnavolinikud

Valimisliit Tartu Eest

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles