Treffneristid teevad kõrvitsast pesukäsni

Lisete Reineberg
, ajakirjanik
Copy
Õpilasfirma LUFFA liikmed Kaur Hannes Käämbre (vasakult), Marta Bender, Sofia Simone Lammas ja Kadri Liis Laas aitavad muuta keskkonnasäästlikuks igapäevaseid toiminguid, nagu nõude- ja kehapesemine ning pindade puhastamine.
Õpilasfirma LUFFA liikmed Kaur Hannes Käämbre (vasakult), Marta Bender, Sofia Simone Lammas ja Kadri Liis Laas aitavad muuta keskkonnasäästlikuks igapäevaseid toiminguid, nagu nõude- ja kehapesemine ning pindade puhastamine. Foto: Margus Ansu

Kuivõrd olete mõelnud sellele, mis materjalist on valmistatud tavaline nõudepesukäsn ja kas seda saaks teha ka millestki keskkonnasäästlikust, näiteks... kõrvitsast? Ei ole? Aga neli Hugo Treffneri gümnaasiumi 11. klassi õpilast just seda silmas pidasid, kui nad käsnkõrvitsast tehtud svammidega turule tulid.

Õpilasfirma LUFFA tuumiku moodustavad Marta Bender, Kaur Hannes Käämbre, Sofia Simone Lammas ja Kadri Liis Laas. Gümnasistidele on oluline keskkonnahoid ja õpilasfirmat luues mõtlesid nad, mida selles vallas ära saaks teha. Noored arutasid, millises igapäevategevuses saaks olla veel säästlikum ja üsna ruttu leidsid nad, et see on nõudepesu.

«Olime kõik ostnud endale juba metallist kõrred ja kasutasime hambapesutablette, aga svammide peale polnud me kunagi mõelnud. Ning siis oli juba selge, et võiksime midagi sellist teha,» rääkis tootearendusjuht Kadri Liis Laas. Nüüd toodabki õpilasfirma LUFFA käsnkõrvitsast nõude- ja kehapesukäsni ning ka linavildist lappe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles