Galerii ⟩ Kevadtööd käivad maa peal ja puu otsas

Lenel Karu
, reporter
Copy

Kevade saabumisega on linnas alanud haljastustööd, mõnel pool näiteks puude noorenduslõikus. Eelmisel nädalal olid käed tööd täis OÜ Tim Tam firma arboristidel Kesk tänaval. Sama firma tunnistas Tartu linnavalitsus tänavu märtsis parimaks avalike haljastute puittaimede aastaringseks hooldamiseks. Töödega alustatakse tänavu aprillis.

OÜ TimTam kõneisikus Tauno Timak ütles, et praegu tegelevad arboristid Kesk tänaval hariliku hobukastani vähendava lõikusega. «Selle lõikuse eesmärk on, et oksad ei segaks kergliiklusteel liiklejaid, tänavavalgustite valgus jõuaks maapinnani ja muidugi kõige tähtsam, et puude elujõulisus säiliks,» ütles Timak.

Ta selgitas, et Kesk tänava hobukastanid on aastakümneid tagasi toimunud lõikuse tagajärjel mitmeharulisteks muutunud. «Selleks, et suureks ja raskeks kasvanud oksad tüvede küljest ära ei murduks või ei oleks inimestele ohtlikud ega põhjustaks puudele suuri kahjustusi, tuleb puude võra vähendada,» nentis Timak.

Talle teadaolevalt hakati Kesk tänava hobukastaneid regulaarselt tagasi lõikama 2012 suvel ning vähenduslõikus toimub iga 3 aasta tagant.

Uue riigihanke raames pole veel firmaga Tartu linnavalitsus lepingut allkirjastanud ning see peaks juhtuma aprillis. 

Tänavu märtsis tunnistas haljasalade puittaimede hoolduse tegija leidmiseks korraldatud riigihankel Tartu linnavalitsus parimaks OÜ Tim Tam 69 977-eurose pakkumuse.

Aasta jooksul toimuvate haljastustööde hulka kuulub ekkide, põõsaste ja istutusalade hooldus, puude ja okste lõikus ning puude täishooldus Peeter Põllu ja Tähtvere pargis, Kraamituru kaldapealsel, Taara puiesteel ning Toomel ülikooli muuseumi juures. Hanke tingimuste kohaselt tohib lõikustöid teha vaid kutsetunnistusega arborist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles