Aasta folkloorikuraatori preemia tuli Tartumaale

Tartu Postimees
Copy
Aasta folkloorikuraatori preemia pälvis Tiina Konsen.
Aasta folkloorikuraatori preemia pälvis Tiina Konsen. Foto: Maris Savik

Eesti folkloorinõukogu kuulutas laupäevasel üldkogul välja aasta folkloorikuraatori preemia, mille pälvis Tiina Konsen Tartumaalt. Konsenit tunnustati pikaaegse järjepideva tegevuse ning kogukonna sütitava eestvedamise, kaasamise ja innustamise eest.

Tiina Konsen on Tartumaa tuntud ja armastatud rahvakultuuri ürituste korraldaja  –  2020. pälvis ta maakonna kõrgeima kultuuripreemia ehk kultuurkapitali Kultuuripärli

Eesti folkloorinõukogu vahendas, et Tiina Konseni algatatud ja elluviidud folkloorisündmused on mitmekülgsed ja harivad, pakkudes alati aktiivset kaasalöömise võimalust eri vanuses põlvkondadele, aga ka siin elavatele erinevatele rahvustele. «Tema järjepideva 30 tööaasta sisse mahub kirju kimp maakondlikke laste ja noorte folklooripäevi, kevad-suviseid Taaralinna taaderante ning sügis-talviseid Taaderandi talisteid, rahvarõivapäevi ning rahvarõivaste kirbukaid. Üle kümne aasta on ta Tiigi Seltsimajas korraldanud seminaride sarja «Pärimuskultuur linnaruumis,» seisis folkloorinõukogu tunnustamise kirjas.

Eesti folkloorinõukogu vabatahtliku kuraatorina on Tiina Konsen olnud kogu hingega kaasatud mardi- ja kadripäeva kombeid elavdava aktsiooni «Hakkame santima!» meeskonda – vedanud eest sanditamistraditsiooni elus hoidvaid koolitusi, kontserte, õpitubasid, pidusid Tartumaal. 2020. aasta «Hakkame santima!» festivalinädal toimus Tartus, mil Tiina eestvedamisel mustas kesklinn nii väikestest kui suurtest mardisantidest.

Tänavu andis Eesti folkloorinõukogu folkloorikuraatori preemia välja juba seitsmendat korda ning saaja valiti välja kahekümne ühe kandidaadi seast. Auhinna saaja valib välja Eesti flkloorinõukogu juhatus ning 1000 euro suuruse preemia väljaandmist toetab Eesti kultuurkapital.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles