MIKS? ⟩ Miks ei ole Tartu raeplatsi purskkaevu ümber olnud liuväljast maha jäänud liiva veel ära viidud? (1)

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Suudlevate tudengite purskaevu ümber on 800 tonni külmunud liiva, mis ootab sooja päikesepaistet, enne kui seda ära vedada saab.
Suudlevate tudengite purskaevu ümber on 800 tonni külmunud liiva, mis ootab sooja päikesepaistet, enne kui seda ära vedada saab. Foto: Kristjan Teedema

Vastab liuvälja haldusjuht

Ragnar Kekkonen

Kõik sõltub ilmataadist. Oleksime selle liiva ammu ära koristanud, kui see poleks olnud nii läbi külmunud. Olgem ausad, see talv oli ikka väga pakaseline lisaks sellele külmale, mida ise tootsime. Ootame soojemaid ilmu ja käime iga päev uurimas, kui kaugel selle lahtisulamine on. Betoonplokkide tassimist pole me alustanud sellepärast, et sajuilmade korral, mis meid kohe ilmselt ees ootavad, võib vihm liiva raeplatsile laiali uhada.

Kui palju seda liiva on ja kui kaua selle äravedamine aega võtab?

Seal on 800 tonni liiva. Raske prognoosida, mitme päeva töö see tuleb, kas kolme või viie. Eks näe. Koristamine võtab vast rohkem aega võrreldes ajaga, mis läks liiva toomise peale, aga toomise ajal tuli liiva ka tihendada ning see nõudis oma. Liiv kuulub muidu Gigale, ma ei teagi, kas nad viivad selle mõnele oma objektile või ladustavad.

Kas uuel talvel uus liuväli tuleb?

Ikka! Kõik mehhanismid on olemas ja tehtud nii, et neid saaks raeplatsile tagasi tuua ja liuvälja loomiseks uuesti üles seada.

Kui palju liuvälja ülesehitamine, hoidmine ja hooldamine ning nüüd lammutamine kokku maksma minna võib?

Ma ei oska seda öelda. Protsess veel kestab.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles