Lauri Nebel tahab reedel paati patsutada

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Lauri Nebel tuli pildile kevade esimesel päeval kodu lähedal Õismäel. Järgmistel päevadel oleks tulnud teda otsida kuskilt mererannast Haapsalu ja Pärnu vahel.
Lauri Nebel tuli pildile kevade esimesel päeval kodu lähedal Õismäel. Järgmistel päevadel oleks tulnud teda otsida kuskilt mererannast Haapsalu ja Pärnu vahel. Foto: Eero Vabamägi

Aasta tagasi teatripäeval, 27. märtsil oli Tartu Postimehes esimest korda rubriik «Reedene rõõm», mis on ilmunud reedeti tänini. Selles on intervjuud rohkem või vähem tuntud naiste ja meestega. Igaüks neist on kõige muu kõrval vastanud ühele küsimusele, mis on tekkinud Kaarel Kilveti (1944–2005), Jüri Aarma (1951–2019) ja Lauri Nebeli ehk ansambli Hampelmann esitatud laulust «Reedene rõõm». Tänasel reedel vastab küsimustele Lauri Nebel (72).

Kuidas tekkis see laul?

Kõigepealt oli Priit Aimla päevakajaline ja sotsiaalselt kriitilise taustaga tekst. Karla tegi sellele viisi, tuli pundi proovi ja siis hakkasime koos nokitsema, nii et me Jüriga saime ka oma mõttevälgatused sinna sisse panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles