Koolid pingutavad, et hoida alles laste ja noorte koolirõõmu

Copy
Tamme gümnaasiumi õpilased Lizette Sibul ja Tormi Kalle püüavad suhtlemispuudust vähendada koolilehe, kooliraadio ja ka koolitelevisiooni Tamme-TVga.
Tamme gümnaasiumi õpilased Lizette Sibul ja Tormi Kalle püüavad suhtlemispuudust vähendada koolilehe, kooliraadio ja ka koolitelevisiooni Tamme-TVga. Foto: Sille Annuk

Vist päevagi ei möödu, kui mõne lehe veergudelt ei leiaks murelikke lugusid kaotatud õppeaastast, kaotsi läinud põlvkonnast, õpilaste kahanevast motivatsioonist ja vaimse tervise muredest.

Siiski ei ole see kogu pilt: õpilased õpivad, õpetajad õpetavad ning gümnasiste ootavad tänavu, erinevalt läinud aastast, kohustuslikud riigieksamid.

«Kõigil on praegu pingeline, nii õpilastel kui ka vanematel,» tunnistas Tamme gümnaasiumi 11. klassi õpilane Tormi Kalle. Ise ta olukorda ülejõukäivaks siiski ei pea ning leiab, et nende koolis on üsna hästi toime tuldud. «Mõnel õpilasel on olnud raskusi küll, tavaliselt mõnes üksikus õppeaines,» ütles Tormi Kalle. «Mul endal oli ka ühes aines tunne, et kodutöid oli liiga palju. Aga meie koolis saab õpetaja või klassijuhatajaga rääkida ja need asjad lahenevad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles