Märt Läänemets: miks ma olen kultuurikeskuse poolt (2)

, tartlane, orientalist
Copy
Märt Läänemets
Märt Läänemets Foto: Kristjan Teedema

Kaks märgukirja on pannud kired kavandatava südalinna kultuurikeskuse ümber taas vahutama. 500 kultuuritegelase riigikogule saadetud pöördumisele, mis toetas kultuurikeskuse ehitamist praeguse keskpargi alale, tuli vastukaaluks kohe kodanike petitsioon keskpargi kaitseks, millele sekundeeris viie poliitilise jõu avaldus. Tagatipuks Tanel Teini nõretav manitsus kultuuriinimestele: millele te, lollid, küll alla kirjutasite!

Kõik teavad, et teema pole uus. Kultuurikeskust on kavandatud ja sellest räägitud vähemalt tosin aastat. Arutelu elavnes 2017. aasta kohalike valimiste ajal. Ja otse loomulik, et nüüd, uute valimiste lähenedes, läheb teema jälle tuliseks. Liiatigi arvati kultuurikeskus mullu sügisel riiklikult tähtsate kultuuriehitiste eelnimekirja, mille lõplik sõelumine on veel ees.

Olen üks neist 500 «lollist», kelle nimi on mainitud pöördumise all. Ei andnud ma oma nime uisapäisa ega kellegi poolt ära lollitatuna, vaid täie teadlikkuse ja veendumusega: Tartu vajab sellist kultuurikeskust nagu õhku ja kõigist mõeldavatest kohtadest on praegune nn pargiala parim, et mitte öelda ainumõeldav.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles