Erkki Bahovski: kultuur poliitilise spinni teenistuses (2)

, Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Erkki Bahovski
Erkki Bahovski Foto: TPM

Kui otsite Eestis tüli tekitavaid projekte, tasub esmalt – nii igaks juhuks – vaadata Tartusse. Viimastel aastatel on Emajõe Ateena genereerinud arvukaid üleriigilisi tüliküsimusi, olgu selleks Rail Baltic või tselluloositehas, ja nüüd siis Süku. Viimane, tõsi, on tekitanud tüli ka tartlaste endi vahel.

Tselluloositehasest peaks alustama. Sellele vastu olemisele tekitas linnapea Urmas Klaas korraliku poliitilise kapitali. Meenutagem, et tselluloositehase rajamise plaanide ajal ei olnud Klaasi Reformierakond ka valitsuses, nii et osalt sai tehasele vastu olemist näidata ka tarviliku sõltumatusena valitsusest.

Nüüd aga olukord muutus, sest Reformierakond on eesotsas peaministriga tagasi valitsuses. Ja tekib mitu suurt küsimust. Kas tundis enne kohalikke valimisi Klaas ise, et tartlased on unustanud tema vastuseisu tselluloositehase rajamisele ja vaja on uusi poliitilisi punkte? Või mõtlesid Reformierakonna peakorteri spinndoktorid välja, et potentsiaalne häälemagnet Klaas võiks saada Süku plaaniga veelgi rohkem hääli ja tõmmata sellega ka enam reformareid linnavolikokku?

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles