Politsei töönädal oli rahulik, kuid peavalu tekitas meeleavaldus (5)

Armas Riives
, ajakirjanik
Copy
Laupäeval kogunes sadakond autot Tartu-Võru-Luhamaa maantee äärde, et protestida koroonapiirangute vastu. Edasi sõitis kolonn läbi nii politsei parklast kui ka haigla ukse eest.
Laupäeval kogunes sadakond autot Tartu-Võru-Luhamaa maantee äärde, et protestida koroonapiirangute vastu. Edasi sõitis kolonn läbi nii politsei parklast kui ka haigla ukse eest. Foto: Kristjan Teedema

Läinud nädal möödus politseile rahulikus töötempos, küll aga põhjustas peavalu laupäevane koroonapiirangutevastane autorongkäik, kus rikuti nii liikluseeskirja kui ka piiranguid.

Rongkäigus fikseeris politsei üheksa liiklusrikkumist. Samuti eiras 38-aastane koroonapositiivne mees isolatsiooninõuet ja osales elukaaslasega autosõidul. Seni teadaolevalt ta autost ei väljunud ja kellegagi lähikontaktis ei olnud. Liikumispiirangu rikkumise eest sunniraha määramise otsustab terviseamet.

​Lõuna prefektuuri operatiivstaabi juht Indrek Koemets ütles, et kuigi koroonapiirangute vastastega puutub politsei kokku iga päev, siis selline meeleavaldus lõhub praeguse tervishoiukriisi ajal ühiskonnas turvatunnet. Tallinna meeleavalduse korraldaja kohta alustas politsei väärteomenetluse, sest avalikku üritust korraldades peab politseid sellest teavitama. Tartus meeleavalduse eestvedajate suhtes väärteomenetlust ei alustatud.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles