Kulno Malva viib uue akordionialbumi kuulajad mõtteuidangutele

Tartu Postimees
Copy
Kulno Malva
Kulno Malva Foto: Kerttu Kruusla

«Akordionimeditatsioonid» on omanäolise käekirjaga akordionisti ja pärimusmuusiku Kulno Malva kolmas täispikk sooloalbum. Nagu plaadi nimigi vihjab, on sellel enamjaolt rahulikult kulgev ja kordustele loodud muusika, mis viib kuulaja pehmele rännakule teadvuse sügavamatesse soppidesse.

Album ilmub täna nii füüsilisel kujul kui ka sellistes digikanalites, nagu Spotify, Deezer, Apple Music ja Tidal, aga mujalgi.

Plaadiümbrise on kujundanud Kaidi Kaasik.
Plaadiümbrise on kujundanud Kaidi Kaasik. Foto: Repro

Kas akordion ja mõtteuidangud ikka sobivad kokku? Kulno Malva tõestab, et see pill on pehme kõla ja sisendusvõimelise seisundilise muusika mängimiseks küll ootamatu, ent väga õige instrument. Helimaastike maalimisel kasutab akordionist ka luuperit ja stompboxi, kuid eelkõige pilli enda avaraid võimalusi.

«Mulle meeldib katsetada ja otsida, murda välja mu lemmikpilli stampidest, tavapärastest kõlaootustest ja üldteada funktsioonist. Inspiratsiooni selleks annab kahtlemata eesti pärimus ja akordion ise,» selgitab ta.

Kulno Malva mängule lisab värvi plaadi neljandas loos «Kuu laulab kudrustega» Leana Vapper-Dhoore. Plaadi on Susi stuudios salvestanud Sten-Olle Moldau. Miksinud on Viljar Rosin ja masterdanud Michael Anthony Gugliotti.

«Ma olen kindel, et selle albumi kontsertesitus on väga võimas elamus just oma rahulikkuse ja sissepoole suunatud muusika poolest,» märgib Aimar Ventsel (KesKus). «Võrreldes eelmise albumiga on siin vähem elektroonilisi sünteetilisi kõlasid ja tempo pole ka nii peru. Mingit pidi see on seisundimuusika, mille kuulamise hetke peab valima.»

«Akordionimeditatsioonide» algselt aprillis toimuma pidanud plaadiesitlustuur algab 20. oktoobril ja lõpeb 7. novembril.

Siin on plaadi kuuenda loo «Meditatsioon 6» live-video.

Kulno Malva ja tema akordion.
Kulno Malva ja tema akordion. Foto: Kerttu Kruusla
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles