Tartu Uus Teater mängib lavastust interaktiivselt ühest Annelinna korterist

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Lavastuses mängivad Maarja Mitt-Pichen ja Märt Avandi.
Lavastuses mängivad Maarja Mitt-Pichen ja Märt Avandi. Foto: Tartu Uus Teater

Ivar Põllu autorilavastus «Anne lahkub Annelinnast», mis esietendus eelmise aasta 22. veebruaril Tartu Uues Teatris, läheb piirangute tõttu teatrisaali asemel publiku ette ühest Annelinna korterist. Kavas on anda vaid üks etendus, 20. märtsil kell 19.

Interaktiivset etendust näidatakse Elisa Stage'i platvormil täisringkaamera abil, mis annab publikule võimaluse valida oma vaatepunkt ja vahetada seda vastavalt soovile. Järelvaatamise võimalust ei ole. «Kõige interaktiivsema kogemuse saamiseks on soovituslik seda jälgida nutiseadmest ning võimalusel kasutada kõrvaklappe,» soovitas Ivar Põllu.

Elisa uute teenuste valdkonna juht Kertu Popp sõnas, et teatrid on küll kinni, aga kui on tahtmist, loovust ja fantaasiat, saab etendused tuua igaühe koju.

Et teatriõhtu kodus oleks nagu teatris, soovitab Tartu Uus Teater panna vaatajail kohv ise hakkama, koogi ja napsu aga tellida teatrikohvikust. Sellele saab 20. märtsil enne etenduse algust kell 16.30–18.30 teatrimajja järgi minna. Kui vaataja soovib, viiakse talle Tartu piires tellimus koos lavastuse kavalehega koju. Tellimusi võtab teater vastu 19. märtsil kella 18-ni.

«Anne lahkub Annelinnast» on tänavuste Eesti teatriauhindade võimalike saajate hulgas eriauhinna ja algupärase dramaturgia kategoorias. Nostalgiavabaks suhtedraamaks nimetatud lavastuses mängivad Maarja Mitt-Pichen ja Märt Avandi. Autor ja lavastaja on Ivar Põllu, kunstnik Kristiina Põllu ja valguskunstnik Rene Liivamägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles