PILTUUDIS ⟩ Värske isa ilmus vastsündinud tütre nägemiseks sünnitusmaja akna taha tõstukiga (7)

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Värske isa Martin rentis Kregori teleskooplaaduri rendist tõstuki ning laskis end sünnitusmaja akna taha tõsta. Üllatusvisiit kestis tunnikese ning keegi tõstukikorvis akna taha ilmunud isa minema ei saatnud.
Värske isa Martin rentis Kregori teleskooplaaduri rendist tõstuki ning laskis end sünnitusmaja akna taha tõsta. Üllatusvisiit kestis tunnikese ning keegi tõstukikorvis akna taha ilmunud isa minema ei saatnud. Foto: Kregori teleskooplaadur Facebooki leht.

Nõukogude ajal oli tavaline, et värsked isad käisid Tartus Toomemäel sünnitusmaja akende all naistele ja vastsündinud võsukestele lehvitamas, sest haiglasse neid ei lastud. Praegusel ajal ei saa aga isad Maarjamõisas asuvas sünnitusmajas perega koos pärast sünnitust viibida, sest koroonareeglid ei luba. Üks värske isa oli aga eriti leidlik ning lasi end sünnitusmaja akna taha tõsta teleskooplaaduriga.

Harukordne külastus leidis aset teisipäeva õhtul Tartu ülikooli kliinikumi sünnitusmaja ees parklas, kus teleskooplaaduriga tõsteti värskelt isaks saanud Martin teise korruse akna taha.

«Ega praegu muud võimalust pere nägemiseks pole, külastada ju ei tohi,» sõnas Martin. Ta sai küll sünnituse juures viibida, kuid pärast seda pidi haiglast lahkuma.

Mõte kopplaadur tellida ja oma kihlatut sel viisil üllatada tekkis tal endal. «Igaks juhuks helistasin ette ja palusin naisel aknale tulla, et ikka õige akna taha jõuaksin,» lisas pereisa, kel sündis tütar 15. märtsi viimastel minutitel.

See oli talle justkui sünnipäevakingitus, sest 16. märtsil on Martinil sünnipäev. «Õnneks sai tütar ikkagi päris oma sünnikuupäeva, et ei pea isaga samal päeval sünnipäeva tähistama,» sõnas ta.

Kopplaaduri tellimisel ta kliinikumilt luba ei küsinud. «Ma lootsin selle peale, et inimesed on mõistvad ja saavad aru, mis värk on,» sõnas ta. Tagantjärele tuleb tõdeda, et probleemi sellest ei tulnud ning Martin sai tunniajase jutuajamise sünnitusmaja akna tagant pidada nii, et keegi teda sealt ära ei ajanud.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles