Keerulistel aegadel tekib rohkesti päevakohast folkloori

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Risto Järv jagas oma folklooriteadmisi ERMi muinasjutunäituse ülesehitamisel ning sai selle eest koos Katrin Sipelga, Janeli Jallai ja Jaak Kilmiga Eesti kultuurkapitali rahvakultuuri sihtkapitali rahvajutu aastapreemia.
Risto Järv jagas oma folklooriteadmisi ERMi muinasjutunäituse ülesehitamisel ning sai selle eest koos Katrin Sipelga, Janeli Jallai ja Jaak Kilmiga Eesti kultuurkapitali rahvakultuuri sihtkapitali rahvajutu aastapreemia. Foto: Margus Ansu

Eesti rahvaluule arhiivi juhataja Risto Järve sõnul jõuab keerulistel aegadel aktuaalsete teemade käsitlemiseks ringlusse rohkelt folkloori. Seetõttu sai ta emakeelepäeval kokkuvõtteid tehes nentida, et esimesel koroona-aastal kujunes kogumistöö edukaks nii sisuliselt kui ka vormiliselt. «Arhiivile saatis mitmesugust materjali üle 180 inimese, kõige suuremal määral täienes käsikirjakogu – 4450 paber- ja elektroonilise leheküljega,» lisas ta.

Aasta eest rahvaluulearhiivi kaastööliste päeval välja kuulutatud kogumisvõistlusele «Vägivald ja selle piirid eesti kultuuris» lisandusid kevadel eriolukorrale kiirelt reageerides koroonapärimuse kogumine sotsiaalmeedia postitustest ning küsitlus «Tervise hoidmine koroonakriisi ajal».

«Koostöös Viru instituudiga talletati Virumaa liisusalme, viimastel aastatel arhiivis koos käinud rahvaluulearhiivi kaastööliste ring jätkas 2020. aastal kaugtöö vormis. Kaastöid saadeti ERA Facebooki lehekülje, veebilehtede, kogumisportaali Kratt ning e-posti ja tavaposti teel,» märkis Järv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles