Von Dorpat avaldas singli, mis läheb sügisel ilmuvale albumile

Copy
Von Dorpatis mängivad Kaarel Adamson (vasakult, trumm), Henri Lohk (kitarr), Johannes Vedru (klahvpillid) ja Erki Veikar (basskitarr). Kõik nad on ka vokalistid.
Von Dorpatis mängivad Kaarel Adamson (vasakult, trumm), Henri Lohk (kitarr), Johannes Vedru (klahvpillid) ja Erki Veikar (basskitarr). Kõik nad on ka vokalistid. Foto: Mihkel Leis

Ansambel Von Dorpat avaldas täna singli «Paula». See on lugu tunnetest, romantikast ja unistustest, mille helikeele kujundamisel on muu hulgas saadud inspiratsiooni Sam Cooke'i ja Robert Johni loomingust.

Enamasti tartlastest koosneva ansambli mänedžeri Sandra Leisi teatel on lugu kavas panna Von Dorpati teisele täispikale albumile, mis ilmub tänavu sügisel. «Paula» autorid on Johannes Vedru ja Henri Lohk. Loo produtseeris Ahto Abner, salvestamine käis Peeter Salmela stuudios, masteri tegi Siim Mäesalu.

Läbi kümne tegutsemisaasta on Von Dorpati unistuseks olnud teha muusikat, mis paistaks Eestis silma eripärasusega: olla kontaktis ameerikaliku musta muusikaga ja ühendada see eestikeelsete tuumakate laulutekstidega. Spirituaalne ja samas romantiline, ühtaegu kosmopoliitne ja kodumaine - selline on Von Dorpati muusika olemus.

2018. aastal ilmus esikalbum «Kõik jutud». Möödunud aastal andis Von Dorpat välja singlid «Vaba mõtleja», «Veendun taas» ja «Oodatud vaikus».

Ansambli kunstiline juht Johannes Vedru ja trummar Kaarel Adamson on sündimisest saadik Tartus elanud ja ka ühes koolis käinud. Basskitarrist Erki Veikar on tartlane 2010. aastast. Kitarrist Henri Lohk on sünnist saati viljandlane. Proove tegema sõidetakse kas Tartusse või Viljandisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles