Abielusid sõlmitakse Tartus taas külalisteta

Tartu Postimees
Copy
Abielusid saab sõlmida külalisteta Tiigi tänava õnnepalee väikeses saalis.
Abielusid saab sõlmida külalisteta Tiigi tänava õnnepalee väikeses saalis. Foto: Tartu linnavalitsus

Koroonaviiruse leviku tõttu on 15. märtsist rahvastikutoimingute osakonna uksed suletud, kodanikke võetakse vastu üksnes eelneval kokkuleppel ning sissepääsuks tuleb helistada osakonna välisuksel olevatel telefoninumbritel. Abielude sõlmimisele külalisi ei lubata.

Rahvastikutoimingute osakond palub esitada kõik avaldused, välja arvatud abielu sõlmimiseks ja abielu lahutamiseks, elektrooniliselt, kasutades e-rahvastikuregistri teenuste iseteenindusportaali.

Perekonnasündmustega seotud avaldused (nimemuutmine, tõendid, rahvastikuregistri väljavõtted) palutakse edastada e-posti aadressil pere@tartu.ee ning avaldused elukoha aadressi ja elukohatõendite küsimustes elukoht@tartu.ee.

Rahvastikutoimingute osakond palub inimestel kohaletuleku asemel võtta ühendust telefoni teel, et saada juhiseid, kuidas toimida. Kui kohaletulek on siiski vajalik, siis palutakse esitada eeltäidetud avaldus ning tasuda riigilõiv ja teenustasu varem internetipangas.

Abielu pidulikul sõlmimisel rahvastikutoimingute osakonna saalis (Tiigi 12) võib osaleda üksnes noorpaar koos alaealiste lastega. Kohal võib olla ka fotograaf, kelle liikumine saalis on piiratud. Külalisi abielu registreerimisele ei lubata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles