Tartu ülikooli loodusmuuseum kutsub osa võtma putukate viktoriinist

Tartu Postimees
Copy
Liblikas Idea leuconoe Müncheni botaanikaaias. Selle liblika ilu me Eesti vabas looduses ei kohta.
Liblikas Idea leuconoe Müncheni botaanikaaias. Selle liblika ilu me Eesti vabas looduses ei kohta. Foto: SVEN HOPPE/AFP/Scanpix

Tänasest märtsi lõpuni toimuval Tartu ülikooli loodusmuuseumi putuktolmeldajate viktoriinil on võimalik panna proovile oma teadmised putukariigist.

Foto- ja tekstiküsimusi on 20. Viktoriin pakub suurepärase võimaluse kõigile huvilistele leevendada piirangutest tekkivat igavust ja midagi juurde õppida.

Tartu ülikooli loodusmuuseumis avatakse sel kevadel putuktolmeldajatele pühendatud näitus. Putukate ja taimede koostöö tolmeldamisel on looduses üks vaimustavamaid nähtusi. Kümnete miljonite aastate jooksul on tekkinud nende vahel mõnikord lausa uskumatuna tunduvaid kohastumusi. «Näituse raames oleme koostanud putuktolmeldajate viktoriini, mille eesmärk on osalejate teadmisi kontrollida ja uusi teadmisi juurde õpetada. Kui ise vastust ei tea, võib viktoriini lahendamisel julgesti kasutada kõrvalist abi,» sõnas Tartu ülikooli loodusmuuseumi loodushariduse spetsialist Elen Kontkar.

Tartu ülikooli loodusmuuseumi putuktolmeldajate viktoriini küsimustele saab vastata 15. märtsist 31. märtsini. Viktoriini võib täita mitu korda. Hiljemalt aprilli lõpuks loositakse kõikide osalejate vahel välja 10 auhinda. Auhindu loositakse kahes vanuserühmas: kuni 18-aastased ning täiskasvanud.

Oma tulemuse ja õiged vastused saab teada kohe pärast viktoriini küsimustele vastamist. Putukate viktoriinist saab osa võtta SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles