Tartu loomemajanduskeskus alustab koolitustega Gruusias

Tartu Postimees
Copy
Gruusia lipp.
Gruusia lipp. Foto: Scanpix Baltics

Tartu loomemajanduskeskus alustab laupäeval Gruusias projektiga «Going Global Georgia», mida rahastab välisministeerium arengu- ja humanitaarabi vahenditest.

Projekti avaüritus toimub Zoomi keskkonnas ning seal astuvad üles Tartu loomemajanduskeskuse ja Gruusia partnerorganisatsiooni Crystal Consultingi esindajad. Tervitussõnad ütleb Eesti suursaadik Gruusias Riina Kaljurand.

Projekti «Going Global Georgia» eesmärk on Gruusias asuvate väike- ja mikroettevõtete ning ettevõtluse õpetajate ettevõtlusalaste teadmiste ning kompetentside täiendamine ning veebikeskkondade kasutamisoskuste arendamine. Erilist tähelepanu pööratakse naisettevõtjate koolitamisele, vahendab BNS.

Projekti tegevuste kaudu on kavas suurendada projektis osalevate ettevõtete käivet, tuntust ning ekspordivõimekust. Projekti raames pakuvad Eesti koolitajad veebikoolitusi, mis annavad baasteadmised sotsiaalmeedia kanalite ning Google'i, Amazoni ja Etsy keskkondade kasutamisest ettevõtluses.

Koolitusi korraldavad tunnustatud eksperdid ja praktikud Jaan Kruusma, Kadri Ronk, Indrek Põldvee, Victoria Silber ja Mihkel Moosel. Koolitusel osalejate toetamiseks ja saadud teadmiste paremaks rakendamiseks luuakse kohalik toetusvõrgustik ja korraldatakse praktilisi seminare. Projekti lõpus toimuvad koolitussessioonid Gruusias – Thbilisis ja Kuthaisis.

Koolitusprogrammi kandideeris ligi 160 inimest, kelle hulgast valiti välja 50 osalejat.

Tartu loomemajanduskeskuse juht Kristiina Reidolv ütles, et välisministeeriumi abiga saab pakkuda tuge Gruusia mikroettevõtetele ning ka loomevaldkondades tegutsevatele ettevõtlikele inimestele. «Huvi koolitustel osalemise vastu on olnud üle ootuste suur, mis näitab, et meie koolituste teemad on ettevõtete arendamiseks asjakohased ning vajalikud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles