Põltsamaa vald müüb endist vallamaja ja mõisa koos eakatega

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Lustivere mõisas tegutseb hooldekodu. Mõisa hind on 285 000 eurot.
Lustivere mõisas tegutseb hooldekodu. Mõisa hind on 285 000 eurot. Foto: Eili Arula

Põltsamaa vald pani kinnisvaraportaali kv.ee üles kaks müügikuulutust. Vald müüb 265 000 euro eest Lustivere mõisa, kus praegu töötab hooldekodu, ning 50 000 euro eest on võimalik soetada Pajusi endine vallamaja.

Lustivere hooldekodu ruumid vanas mõisahoones ei vasta enam terviseameti nõuetele ning vald ehitab hooldekodu asukate jaoks uued majad Põltsamaa linna. Kuigi Lustivere mõisa võib osta juba praegu, peab ostja arvestama, et hooldekodu elanikud jäävad majja seniks, kuni uus hooldekodu on valmis. Selle valmimise tähtaeg on 2022. aasta augusti lõpp.

Põltsamaa vald pani müüki ka Pajusi endise vallamaja, mis asub Kalanas. Endise vallamaja võib kasutusele võtta äripinnana või ehitada see ümber elumajaks. Arvestama peab aga asjaoluga, et vallamaja teisel korrusel elab üürnik, kellega on sõlmitud tähtajatu üürileping.

Enne haldusreformi töötas selles majas Pajusi vallavalitsus, pärast haldusreformi oli seal lühikest aega ka Põltsamaa ühendvalla teenuskeskus, kuid juba 2018. aastal otsustati sealne teenuskeskus sulgeda. Põltsamaa vallavanem Andres Vään sõnas, et vald majale rakendust ei leidnud ning seega on neil mõistlik suuresti tühjana seisvast majast loobuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles