Hiljuti oma 100. sünnipäeva tähistanud skulptor Robert-Rudolf Volk on surnud

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Robert-Rudolf Volk (8.02.1921 - 10.02.2021).
Robert-Rudolf Volk (8.02.1921 - 10.02.2021). Foto: Kristjan Teedema

10. märtsil lahkus Räpina haigla hooldekodus Järvamaalt Karedalt pärit Eesti vanim kaitseliitlane ja Tartus aastakümneid elanud, siin oma skulptorioskused omandanud ja ka mitmele põlvele Tartu kunstikooli noortele tehnilist kiviraiumist õpetanud Robert-Rudolf Volk. Mõni päev rohkem kui kuu aja eest, 8. veebruaril tähistas ta 100. sünnipäeva.

Veel eelmisel kevadel sai Tartu kunstimajas näha ta isikunäitust «Robert-Rudolf Volk. Kunstitöötaja», kus oli väljas keraamilist loomingut, naisfiguure ja joonistusi.

Enne suurt sünnipäeva olid Robert-Rudolf Volgile olulised vanad albumid, kirjad ja märkmed, meenutas tütar Velve Veski. Päev, millest ta ei tahtnud ilma jääda, oligi see suur juubel. Oma visa ja sihikindla loomusega jõudis ta selleni.

«Viimasel nädalal jäi isa tasapisi nõrgemaks, aga lõpuni oli tal mõistus selge, vaatas veel päeval telekat,» meenutas tütar Velve Veski oma isa viimaseid päevi. «Oli pikk ja kirev elu.»

Robert-Rudolf Volki jäävad leinama kolm last, kümme lapselast ja 12 lapselapselast. Ning väga palju teisi inimesi, kelle mälestustes ta edasi elab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles