Tartu linnaraamatukogu jääb avatuks ja tegevus piiratuks

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Lugejad saavad jätkuvalt linnaraamatukogu riiulitelt endale meelepärased raamatuid valida.
Lugejad saavad jätkuvalt linnaraamatukogu riiulitelt endale meelepärased raamatuid valida. Foto: Sille Annuk

Tartu linnaraamatukogu keskkogu ja harukogud jäävad avatuks ka pärast 11. märtsil rakendatavaid piiranguid. Erandiks on kaubanduskeskuses paiknev Karlova-Ropka harukogu, mis läheb kinni, aga korraldab kontaktivaba tellitud raamatute üleandmise.

Linnaraamatukogust tulnud teate kohasel lähtub otsus kultuuriministeeriumi juhendist. See omakorda toetub rahvaraamatukogu seadusele, mille põhjal raamatukogud on kohustatud tagama juurdepääsu informatsioonile. Aluseks on ka Tartu linna kriisikomisjoni suunis: raamatukoguteenused on tartlastele vaimse tervise säilitamisel äärmiselt olulised ja peavad olema kättesaadavad.

Kehtestatud piirangud

Raamatukogude avatuna hoidmiseks tuleb kinni pidada kehtestatud piirangutest.

Raamatukogus kantakse maski, järgitakse 2+2 reeglit, arvestatakse  nõudmisega, et raamatukogu ruume on lubatud täita vaid 25 protsendi ulatuses. Iga lugeja võib viibida raamatukogus võimalikult vähe aega, andes seeläbi võimaluse järgmistele külastajatele, ja tulla palutakse, kui vähegi võimalik, raamatukokku üksinda.

Raamatukogu teenuseid võib kohapeal kasutada maksimaalselt 30 minutit, ja see reegel kehtib ka ajakirjanduse lugejatele, arvutitöökohtade ja tegevustubade kasutajatele. Tegevustubasid (õmblusmasinad jm) saab individuaalselt kasutada ainult Annelinna ja Tammelinna harukogus, kus need asuvad eraldatud ruumis. Muusikaosakonna klaveri kasutamiseks tuleb aeg varem kinni panna. Karlova-Ropka raamatukogust tellitud raamatute kättesaamiseks palutakse helistada tel 7308 473.

Raamatukogu soovitab kasutada kontaktivabu teenuseid: raamatuid saab tagastada õues asuvatesse tagastuskastidesse, tellida ja lugemist pikendada on mõistlik e-kataloogis Ester. Pikendamiseks saab ka helistada tel 736 1380 või saata meil aadressile laenutaja@luts.ee. Peagi saab töökorda kontaktivaba laenutust võimaldav nutikapp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles