Elva valla lapsevanemad võivad lasteaia kohatasust üheks kuuks pääseda

Tartu Postimees
Copy
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Elva vallavalitsus teeb vallavolikogule ettepaneku vabastada lasteaeda mitte minevate laste vanemad üheks kuuks lasteaia kohatasust. 

Elva vallavalitsus otsustas täna toimunud koosolekul teha volikogule ettepanek vabastada lasteaia kohatasust need lapsevanemad, kelle lapsed ei käi lasteaias 15. märtsist 11. aprillini. Sama põhimõte laieneb ka Elva vallas tegutsevatele lastehoidudele. See tähendab, et nende laste vanematele ei esitata aprillikuu eest lasteaia või -hoiu kohatasu arvet.

Elva vallavanem ja valla kriisikomisjoni esimees Heiki Hansen ütles, et kõik Elva valla lasteaiad ja -hoiud hoitakse avatuna selleks, et neil vanematel, kel on tarvis viia laps aeda või hoidu, oleks see võimalus. «Oluline on siinkohal see, et tagame teenuse olemasolu, aga arvet ei esitata neile, kelle laps ei käinud nimetatud perioodil kordagi aias või hoius.»

Vallavanem lisas, et tungiv soovitus on jätta võimaluse korral lapsed koju. «Nii riigi kui ka meie soovitus on ilma vältimatu vajaduseta lapsi lasteaeda ja -hoidu mitte viia. Lasteaiad ja -hoiud on avatud eelkõige neile vanematele, kel ei ole võimalik kaugtööd teha või kes peavad täitma tööülesandeid, mis on seotud elutähtsa teenuse osutamise või hädavajalike ülesannete täitmisega,» selgitas Hansen. 

Kuna lasteaia kohatasu puudutavad otsused on vallavolikogu pädevuses, siis otsustas vallavalitsus teha sellekohase ettepaneku vallavolikogule, kus arutatakse teemat 29. märtsil toimuval e-istungil. 

Vallavanem kinnitas ühtlasi, et kõikide õpetajate töötasu säilib. «Meie jaoks on oluline, et inimestel oleks oma töötasu osas turvatunne. Samuti maksab vallavalitsus aprilli lõpuni kõikidele töötajatele haigushüvitist esimesest päevast alates, et kõik saaksid haigestumise korral jääda kindlasti kohe koju.»

Vallavalitsus hindab olukorda jooksvalt ning teeb vajaduse korral uusi otsuseid või ettepanekuid.  

Elva muusikakool ning Elva huviala- ja koolituskeskus jätkavad e-õppega, lisainfo sel teemal saadetakse otse vanematele ja õpilastele. Elva valla raamatukogud jäävad avatuks. Valla raamatukogudes kehtib 2 + 2 reegel, maskikandmise ja käte desinfitseerimise kohustus ning ruumitäitumuse nõue on 25 protsenti. 

Elva valla koolibussiringid lõpetavad töö homme, 11. märtsil. Neile HEV-õpilastele, kelle õppetöö toimub koolimajas, korraldatakse transport koostöös koolijuhi ja bussijuhtidega. Sellekohase info on otse saanud ka valla koolid ja bussijuhid. Puhja lasteaiabuss ei sõida esmaspäevast, 15. märtsist. Valla busside teenindatavad ringid Rõngus, Puhjas, Aakres ja mujal on suletud esmaspäevast, 15. märtsist 11. aprillini. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles