Mandliopi tõttu pääses aiapidaja saagi manu kevade hakul

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Perekond Rääbise üllatuseks andis nende aiamaa kopsaka porgandisaagi eelmisel nädalal. Isa Aldol ja ema Jaanal aitas porgandeid maa seest välja sikutada perepoeg Sören.
Perekond Rääbise üllatuseks andis nende aiamaa kopsaka porgandisaagi eelmisel nädalal. Isa Aldol ja ema Jaanal aitas porgandeid maa seest välja sikutada perepoeg Sören. Foto: Margus Ansu

Tartu pereemal Jaana Rääbisel täitus mullu ammune unistus kasvatada endale taas ise aiamaal köögivilju. Mullu suve hakul küsis pere MTÜ-lt Tartu Maheaed Ihaste tee kõrval Lammi maheaias väikese aiamaalapi, kuhu külvati peeti, porgandit ja maitserohelist. Maha said pandud kartulid ja avamaale istutati kurgid. Kasvuhoones paisusid ning punetasid tomatid ja paprikad.

Sügisel juhtus aga nii, et pereema Jaana pidi minema kurgumandlite operatsioonile ning pärast seda ei saanud ta aiamaale minna. Et pereisa oli hõivatud laste ja majapidamise eest hoolitsemisega, sai sügisene aiahooaeg ootamatu lõpu ja osa saaki jäi mulda.

Eelmisel nädalal, mil ilm näitas taas kevade nägu, läks Jaana Rääbis perega aiamaad üle vaatama. Kui ta sügisel maha jäänud porgandeid hakkas üles kiskuma, selgus, et osa neist on täiesti söögikõlblikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles