Tartumaal valmivad uued katlamajad, huvi kaugkütte vastu on tõusuteel

Tartu Postimees
Copy
Selline saab olema Rõngu uus katlamaja.
Selline saab olema Rõngu uus katlamaja. Foto: eskiis

Eesti üks suuremaid regionaalseid soojatootjaid, N. R. Energy, kinnitas lähiaja investeeringute plaani, mille järgi kavatsevad nad investeerida järgmisel kahel aastal Eesti regionaalsete katlamajade ja soojavõrkude uuendamisse kokku ligi üheksa miljonit eurot. Uued katlamajad valmivad ka Märjal ja Rõngus.

N. R. Energy juhataja Ahto Tisler märkis, et lähima kahe aasta jooksul on N. R. Energyl kavas rajada üle Eesti viis uut katlamaja. Loksal valmivale katlamajale järgnevad uued biokütusel tegutsevad katlamajad Lääne-Harju vallas Kloogal, Vinni vallas Laekveres, Tartu linnas Märjal ning Märjamaa vallas Orgital.

Tisler lisas, et N. R. Energy on seadnud eesmärgi asendada ka kõik õlikatlamajad keskkonnasäästlike ja nüüdisaegsete hakkpuidul toimivate katlamajadega ning renoveerida vanad, suurte kadudega kaugküttetorustikud. «Kahjuks on nende tööde tegijate ressurss Eestis piiratud ning see seab tempole omad piirid,» nentis Tisler.

«Meie senine praktika näitab selgelt, et ka suurtest küttepiirkondadest kaugemal asuvates maa-asulates tekivad pärast moodsa katlamaja ehitust uued kaugküttega liitumise huvilised. Viimastel aastatel on kaugküttega liitumise protsess olnud üsna tormiline,» märkis Tisler.

N. R. Energy OÜ on viimase 15 aastaga investeerinud asulate soojusmajandusse 25 miljonit eurot. Lõpusirgele jõuab uus hakkpuidul töötava katlamaja ehitus Elva vallas Rõngus.

Rõngu 1,5 miljonit eurot maksev hakkpuidul toimiv katlamaja on eelkäijast keskkonnasäästlikum ning aitab tänu oma tõhususele küttekuludelt kokku hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles