Rannu koolimaja hakkab remondi järel päikeseelektrit tootma (2)

Tartu Postimees
Copy
Foto: Elva Vald

Sel nädalal alustati Rannu kooli ehitustöödega, mille rõhk on hoone soojustamisel ja energiatõhususe saavutamisel. Üks osa sellest on päikeseenergia tarvitamine. 

Koolimajal vahetatakse aknad, soojustatakse fassaad ja põrandad ning paigaldatakse päikesepaneelid. Peale selle rajatakse hoonele uus avar fuajee ning saali kõrvalruumidesse olmeruumid.

Lõunapoolsete klasside akendele paigaldatakse fassaadile päikesekaitsesüsteem. Hoone saab uued välisuksed ja välistrepid. Peasissepääsu ette valmib uus varikatus ja kaldtee. Kogu hoone saab soojustagastusega ventilatsiooni.

Samuti rekonstrueeritakse tehnosüsteemid (vesi, kanal, elektripaigaldised) ja hoone liidetakse kaugküttega, mille abil muutub tarbetuks praegune õlikatlaga küttesüsteem. Hoone katusele paigaldatav 42 kW-ne päikesepaneelidest taristu ühendatakse Elektrilevi võrguga.

Tööd planeeritakse lõpetada selle aasta septembriks, et Rannu kooli õpilased saaksid uut õppeaastat alustada renoveeritud koolis. Ehitus läheb maksma 1,2 miljonit eurot ja töö teeb OÜ Energia ja Ehitus.

Ehitustööde ajal tegutseb Rannu kool asenduspindadel Rannu lasteaias, Rannu rahvamajas ja noortekeskuses. 

Rannu koolimaja on ehitatud 1969. aastal ja oli siiani üks Elva valla koolidest, kus ei olnud suuremat remonti tehtud. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles