Politsei ja terviseamet kontrollisid toitlustuskohti ja ühistransporti

Armas Riives
, ajakirjanik
Copy
Ka 25. veebruaril kontrollis terviseamet koos politseiga bussisõitjate maskikandmist. Neile, kellel maski polnud, pakuti esialgu lahkelt tasuta maski.
Ka 25. veebruaril kontrollis terviseamet koos politseiga bussisõitjate maskikandmist. Neile, kellel maski polnud, pakuti esialgu lahkelt tasuta maski. Foto: Kristjan Teedema

Eile kontrollis politsei ühes terviseametiga Tartu linna toitlustuskohtades ja ühistranspordis koroonaviiruse leviku tõkestamiseks seatud piirangute täitmist.

Politseinikud ja terviseameti töötajad kontrollisid eilse ühisreidi käigus nii maskikandmist linna ühistranspordis kui ka viirusleviku tõkestamiseks seatud piirangute täitmist toitlustusasutustes. Hommikuse tipptunni ajal kontrolliti Tartus ühtekokku 54 bussis liikunud 278 inimest.

Tartu piirkonnavanem Siim Linnard rääkis, et üldpilt ühistranspordis on pigem hea ning bussireisijad mõistavad maski kandmise vajalikkust. «Kokku tuvastasime ühistranspordis 15 inimest, kel maski kontrollimise hetkel ees ei olnud. Neist omakorda üheksa leidsid kontrollijate saabudes tarviliku maski taskust või kotist üles ning panid selle näo ette. Kuuel bussireisijal aga maski ei olnud ning neile andis terviseameti töötaja maski, et inimesel oleks võimalik kohe ennast ja teisi viiruse eest kaitsta,» selgitas Linnard.

Piirkonnavanema sõnul keskendusid kontrollkäigul olnud politseinikud ja terviseameti töötajad pealelõunasel ajal toitlustusasutustele. «Ühiselt külastati 59 toitlustusasutust, kus kontrolliti nii desinfitseerimisvahendite olemasolu, hajutusnõuete täitmist kui ka vaadati, kas külastajad kannavad maski. Ka toitlustusasutustes avanes küllalt positiivne vaatepilt – teenindajad olid valdavalt kursis kehtivate piirangutega ning järgisid hajutatuse nõuet. Ka kliendid olid üldiselt mõistvad ning kandsid enamasti söögikohtadesse sisenedes makse. Kontrollkäigul tuli vaid ühele kliendile ja klienditeenindajale viirusleviku eest kaitsev mask ulatada,» ütles ta.

Politseiniku sõnul on sarnased kontrollkäigud Tartu- ja Jõgevamaal plaanis ka tänaseks ning ka eesootavaks nädalavahetuseks, mil kauplused, toitlustusasutused ning ühistransport teravdatud tähelepanu alla võetakse. «Viiruse levikut saame takistada, kui hoolime ja pingutame selle nimel ning järgime kehtestatud piiranguid,» sõnas Linnard.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles