Remonti minev Oa tänav saab sügiseks uue ilme

Tartu Postimees
Copy
Foto: Tartu linnavalitsus

Märtsi teisel poolel algab Oa tänava Kroonuaia ja Marja tänava vahelise lõigu rekonstrueerimine.

Rekonstrueerimise käigus rajatakse tänava alla uued tehnovõrgud ning ehitatakse välja 5,5 meetri laiune asfalteeritud sõidutee. Tänava jõepoolsele osale ehitatakse 2,5–3 meetri laiune jalgtee, teisele poolele sõiduteest äärekiviga eraldatud 1,5–3,5 meetri laiune jalgtee. Kõnniteekattena kasutatakse nii betoonkive kui ka asfalti. Rekonstrueeritakse ka kõik remonditavale tänavalõigule jäävad mahasõidud ja ristmikud.

Kroonuaia ja Marja tänava vahelisel lõigul ehitatakse välja kaks bussipeatust ja mitu ülekäigurada. Tänavalõigule jääb eraldi parkimistaskutes 13 parkimiskohta.

Arvestades Supilinnas võimalikku üleujutusohtu, rajatakse Kartuli ja Marja tänava vahelises lõigus tänava äärde kõrgem pinnasevall, et vältida liigvee voolu tänavale ja elamukruntidele.

Maastikuarhitektid on kavandanud tänava äärde istumiskohad, pingid, prügikastid ja rattahoidjad. Rohttaimedega istutusaladele pannakse kasvama ka õitsvaid taimi ning tänava äärde istutatakse madalakasvulisi põõsaid ja puid.

Töödega alustatakse Kroonuaia tänava poolsest otsast umbes 50-meetriste lõikude kaupa. Torustike ja sõidutee muldkeha ehitustööd kestavad ligi kaks ja pool kuud, mille järel alustatakse teiste tehnovõrkude ja jalgteede ehitusega. Tööd kestavad 2021. aasta septembrini. Kohalikele elanikele tagatakse kinnistutele juurdepääs.

Oa tänava rekonstrueerimise ajal suunatakse tänavat läbiv bussiliiklus ajutiselt Emajõe tänavale.

Tartu abilinnapea Raimond Tamme sõnul parandab projekteeritud tänavalahendus jalakäijate liikumisvõimalusi ning tagab ohutumad ja mugavamad tingimused kõigile liiklejatele. «Rajatav haljastus ning paigaldatavad istepingid muudavad sealse tänavaruumi inimesele meeldivaks, täpselt nii nagu see ühes atraktiivses elamupiirkonnas olema peabki,» ütles abilinnapea.

Oa tänava maastikuarhitektuurse lahenduse koostas OÜ Kino Maastikuarhitektid, põhiprojekti autor on OÜ Roadplan ja ehitaja on OÜ Teearu Grupp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles