Läinud aasta kultuurielu tippsündmuseks kujunes suvine autovabaduse puiestee

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Möödunud aasta kultuurisündmuseks tunnistatud autovabaduse puiestee eest ei saa kultuuripreemiat keegi, sest see sündis väga paljude organisatsioonide koostöös, kusjuures osaline oli ka Tartu linn ise.
Möödunud aasta kultuurisündmuseks tunnistatud autovabaduse puiestee eest ei saa kultuuripreemiat keegi, sest see sündis väga paljude organisatsioonide koostöös, kusjuures osaline oli ka Tartu linn ise. Foto: Margus Ansu

Eile jõudis lõpule Tartu kultuurikandja aunimetuse vääriliste väljakuulutamine. Mulluse tegevuse eest aunimetuse, preemia ja kingituseks kunstnik Maari Soekovi teose saajaid oli kaheksas rühmas. Kõige tähtsamaks neist peetakse aasta kultuurisündmuse kategooriat, kus oli otsuse langetajate meelest parim autovabaduse puiestee.

Autovabaduse puiestee.
Autovabaduse puiestee. Foto: Margus Ansu

Seni on linna võimud tänanud kultuuritegijaid suurema või väiksema pidulikkusega mõnes kinnises ruumis, kuid viiruslikult tavatu olukord tekitas linnavalitsuse kultuuriteenistuses vajaduse välja mõelda teistsugune lahendus. Appi tuli sotsiaalmeedia. Nii nagu ülejäänud seitsme kategooria tiitlisaajad, tuli ka autovabaduse puiestee parimaks tunnistamine avalikkuse ette Facebookis (FB).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles