OTSE ⟩ Kultuurivaldkonna tipud võtavad Kultuurikompassil luubi alla publiku tundmise

Tartu Postimees
Copy
Kultuurikompass
Kultuurikompass Foto: Kultuurikompass

4. märtsil kell 14.00 algas taas Euroopa kultuuripealinna Tartu 2024 foorum Kultuurikompass: «Kuidas tunda oma publikut?». Eesti Rahvusringhäälingu teadusportaali Novaator toimetaja Juhan Hellerma juhtimisel arutletakse, miks ja kuidas korraldada publiku-uuringuid, mida annab nende regulaarne läbiviimine ning mil moel ja kuidas kasutada tulemusi kultuurisündmuste juhtimisel ning planeerimisel.

«Täna, mil pandeemia on oma statistikalt Eestis saavutanud haripunkti, on olulisem kui kunagi varem tuua kokku kultuurikorraldajad ja mõtestada valdkonna olulisemat teemat - publikut. Viimase tunnete ning mõtete mõistmine loob uue kvaliteedi Eesti kultuurikorralduses. Seda ka virtuaalsete sündmuste puhul,» ütles Kultuurikompassi peakorraldaja Kristiina Avik.

Jazzkaare turundusjuht Eva Saar on veendunud, et vajadus loob uuringud. «Kultuurisündmuse tugevuseks on oma sündmuse ja publiku võimalikult hea tundmine. Publiku-uuring on kultuurikorraldaja tööriist parema sündmuse pakkumiseks ehk uuringu abil tasub otsida vastuseid just nendele küsimustele, mis vajavad sündmuse juures päriselt vastamist,» ütles Saar. 

Lisaks Eva Saarele mõtestavad teemat Eesti Vabaõhumuuseumi Maaarhitektuuri keskuse direktor Rasmus Kask, Tartu Uue Teatri produtsent Maarja Mänd ja Imagine\TBWA loovstrateeg Sven Luka. 

Ettekanded on turvalistes tingimustes ette salvestatud Tallinnas Philly Joe’s jazzibaaris ja Zoomis, Tartu Uues Teatris ja ERMi stuudios. Arutelu toimub virtuaalselt Juhan Hellerma juhtimisel otse ERMi stuudiost. Sündmus lõppeb kell 17.00.

Arutelude vahel saab nautida spetsiaalselt Kultuurikompassi jaoks loodud muusikat kitarrist Andre Maakerilt.

Esinejad ja ettekanded:

  • Eva Saar (Jazzkaar) - «Vajadus loob uuringud»
  • Rasmus Kask (Eesti Vabaõhumuuseum) - «Rakendusliku külastajauuringu analüüs - miks ja kuidas?»
  • Maarja Mänd (Tartu Uus Teater - produtsent/loomenõukogu liige) - «Teatripublik kui materjal»
  • Sven Luka (Imagine\TBWA - loovstrateeg) - «Intuitsioon kui turundustööriist»
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles