Supilinna tiigi puhastamine tuleb konnakoori taktikepi all

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Supilinna tiigi hundinuiad laiutavad veel paar aastat. Nii kaua vältab tiigi puhastamise projekti koostamine ja keskkonnamõju hindamine.
Supilinna tiigi hundinuiad laiutavad veel paar aastat. Nii kaua vältab tiigi puhastamise projekti koostamine ja keskkonnamõju hindamine. Foto: Kristjan Teedema

Tähtvere spordipargi ja Emajõe vahel kihab elust Supilinna tiigina tuntud veekogu, kuid Supilinna selts on üles tõstnud teema, et veekogu on kinni kasvamas ja soojadel suvedel kaob veepind peaaegu ära. Nüüd on linnavalitsus nõuks võtnud koostada tiigi puhastamise projekt, kuid keerukust lisab, et töö käik ja tagajärg peab olema sobiv mitte üksi inimestele, vaid ka kahepaiksetele, kelle vääriselupaigaks on tiik nimetatud.

Tartu linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak ütles, et küsimust on tõstatatud ka mitmel keskkonnateemalisel foorumil. Et tiiki väärindada, oleks seda vaja süvendada, kuid samas tuleb seda väga ettevaatlikult teha, sest see on vääriselupaik.

Konnateadlane Riinu Rannap on varem öelnud, et Supilinna tiigi puhastamine võiks olla konnadelegi meelepärane, kui kavandada töid konna vaatenurgast. «Ega see paksu mudakihi ja vähese veega veekogu kahepaiksetele väga ei meeldigi. Mida puhtam on vesi, seda enam on hapnikku ja konnakulleste arenguks oleks see parem. Praegu on tiik väga taimestunud,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles