Elektriteater tähistab kümneaastaseks saamist remondiga ja ilma kinolisteta

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Tartu Elektriteatri töötajad Mihkel Salk (vasakult), Kristine Palm, Andres Kauts, Evelina Nõmme, Rasmus Rääk ja Elo Vilks Jakobi 1 trepikojas. Nende selja taga on kinosaali uks.
Tartu Elektriteatri töötajad Mihkel Salk (vasakult), Kristine Palm, Andres Kauts, Evelina Nõmme, Rasmus Rääk ja Elo Vilks Jakobi 1 trepikojas. Nende selja taga on kinosaali uks. Foto: Kristjan Teedema

Veel kümme aastat tagasi tundsid paljud tartlased puudust sellisest kinost, kus linastuvates filmides ei ootaks ees tapmine ja tagaajamine, vaid leiduks kosutust hingele, vaimule ja teadmistele. Tartus ei olnud sellist kohta, kus oleks järjepidevalt näidatud filme, mille tegemisel ei ole sihikule võetud suure piletitulu teenimine. Üks sedamoodi puudust kannatajaid oli Andres Kauts, kes pani talve lõpul 2011 koos mõttekaaslastega käima nn arthouse-kino Athena keskuses.

1. märtsil kümme aastat tagasi toimunud esimesel seansil linastus Saksa poliitiline põnevik «Teiste elud». Pärast linastust oli kutsutud luuretegevusest rääkima kunagine Eesti NSV riikliku julgeolekukomitee ehk KGB aseesimees Vladimir Pool. Publik võttis filmiteemadel peetud vestluse vastu nii hästi, et Tartu Elektriteater on samalaadseid vestlusõhtuid teinud tänini.

Õhinapõhiselt

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles