Eesti naiste tantsupidu jääb pandeemia tõttu ära (1)

Armas Riives
, ajakirjanik
Copy
II Eesti naiste tantsupidu Jõgeval.
II Eesti naiste tantsupidu Jõgeval. Foto: Kristjan Teedema

Koroonapandeemia tõttu lükkub suvel toimuma pidanud III Eesti naiste tantsupidu «PereLugu» edasi järgmisesse aastasse. Pidu toimub 12. juunil 2022 Jõgeval. Kehtima jäävad tantsurühmade registreeringud ja paikapandud repertuaar.

13. juunil 2021 pidanuks Jõgeval toimuma III Eesti naiste tantsupidu «PereLugu», kuhu oli registreerunud 460 rühma 5900 tantsija ja juhendajaga. Koroonapandeemia on pea aasta aega piiranud tantsutreeningute toimumist, mistõttu on rühmadele olnud keeruline nii repertuaari õppimine kui ka ülevaatuste ja peo planeerimine.

Veebruaris viisid korraldajad tantsupeole registreerunud rühmade seas läbi küsitlus, milles uuriti, kuidas on tantsukollektiividel edenenud repertuaari õppimine. Küsitlusele vastas 80 protsenti rühmadest, millest selgus, et oskused ei olnud kiita.

«Juhul, kui märtsist oleks saanud rühmad tööle hakata, siis ülevaatuseks oleks repertuaari omandanud ainult 35 protsenti tantsijatest. Nüüdseks on teada, et märtsis on huvitegevus keelatud ning samuti on ebaselge, mis saab aprillis,» selgitas üks naiste tantsupeo peakorraldaja Marika Järvet, miks pidu edasi lükatakse.

Kõigi tantsurühmade registreeringud peole jäävad kehtima ja lükkuvad edasi 2022. aastasse. Samuti jääb paika repertuaar. Täpsem info uute ettetantsimiste ja korraldusliku poole kohta avaldatakse naiste tantsupeo kodulehel septembris.

2021. aasta alguses lõppenud tantsupeo särkide tellimus on jõus ning kõigi esitatud tellimustega on arvestatud. Märtsikuus saabuvad soovijatele arved ning pakid saadetakse aprillis ja mais. Tantsupeole ostetud piletid kehtivad järgmisel aastal. Kes soovib piletist loobuda, saab seda teha kuni 30. aprillini 2021. Täpsem info tuleb naiste tantsupeo kodulehele ja Piletilevisse.

Eesti naiste tantsupidusid on Folklooriselts Jõgevahe Pere eestvedamisel peetud 2011. aastast. Esimene pidu kandis pealkirja «NaiseLugu» (2011), teine «MeheLugu» (2016). Mõlemal korral oli pealavastajaks Ülo Luht. 2022. aastal toimuva III peo, teemaga «PereLugu», lavastab Ave Anslan.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles