Kogo galerii asemel tegutseb märtsis eksklusiivne kaubanduskeskus

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Kaubakäruga poodleja Kogo keskuse ees.
Kaubakäruga poodleja Kogo keskuse ees. Foto: Kogo galerii

Järgides valitsuse nõudeid, on ajutisel suletud ka Aparaaditehases tegutsev Kogo galerii (Kastani 42). Selle esindaja Karin Kahre teatas, et Kogo galerii on nende hulgas, kes kirjutasid 1. märtsil alla Eesti kunstnike liidu läkitatud avalikule pöördumisele, millega soovitakse valdkondade võrdset kohtlemist. Ühtlasi märkis Kahre pressiteates, mida ta nimetab performatiivseks aktiks, et Kogo galerii katsetab märtsis kaubanduskeskuse ärimudelit.

«Märtsiks hülgab Tartus Aparaaditehases paiknev Kogo meelelahutusliku kunstigalerii mudeli ja muutub ajutiselt turvaliseks ja eksklusiivseks ostukeskkonnaks,» on kirjas pressiteates. «Alanud kuu eripakkumisteks on keerulisel ajal eneseabi lubav Kaose Koguduse «Kaose käsiraamat», Holger Looduse lootust andvad tooted nagu lauamäng «Reis paradiisi» ja võtmehoidja «Purgatoorium» ning Kiwa moekad särgid «Sa lõpetad Elvas» ja «Nothing».»

Karin Kahre annab teada, et ostukeskuse kujunduse «Taasluues neid vanu nõlvakuid» on teinud Holger Loodus, meenutades meile kaubamajade ja ostukeskuste algusaegu, kui need alles uudsed paigad sisendasid lootust ja elevust helge tuleviku suhtes.

«Iga toode on paigutatud spetsiaalsesse konteksti, et võimendada ostmisest saadavat naudingut,» lisab ta. «Toeks kõigile, kes veel kõhklevad ja ei tea, mida siinmail uudsest ostukogemusest oodata, on brošüür, kus tuntud mõtleja Tanel Rander uudse ostukogemuse üksikasjalikult lahti seletab ja seda mõtestab.»

Kunstihuviline poodleja Kogo ostukeskuses.
Kunstihuviline poodleja Kogo ostukeskuses. Foto: Kogo galerii

Lisaks ostukeskkonnas välja pandule on palju letialust kaupa. «Kuna leti alla pugemine on praegust epidemioloogilist olukorda arvestades ohtlik, siis letialuse toodanguga saab tutvuda e-poes,» lisab Kahre.

«Otsus ärimudelit vahetada ei tulnud kergelt, kuid näeme, et kehtestatud piirangute tingimustes on ostukeskusi hädasti juurde vaja. Anname oma väikese panuse, et teenindada abivajajaid, kes leiavad ostlemisest hingelist tuge ja lahenduse kuhjunud pingetest vabanemiseks,» on kirjas Kogo galerii pressiteates. «Jälgime kõiki kaubanduskeskustele kehtestatud reegleid ning allahindlusi me kindlasti ei planeeri. Ostukeskusesse pääseb elava järjekorra alusel, turvatöötaja jälgib 2+2 reegli täitmist ning ostukeskkonda on lubatud siseneda vaid maskikandjail.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles