Visata söögikõlblikke toiduaineid ja valmistoitu prügikasti on katastroof nii sotsiaalses ja rahalises mõttes kui ka keskkonnale.
Tellijale
Anna Hints: «kõlblik kuni» ühiskond «parim enne» ajastul
Minu esimesel toidupäästmisel Tartus kaks aastat tagasi vaatas mulle poe prügikastist vastu kilogrammide viisi «parim enne» kuupäeva ületanud leiba. Mäletan, et lapsepõlves õpetasid kõik mu vanavanemad, et leib on nii püha, et kui leivatükk maha kukub, siis tuleb leivale suud anda, vabandust paluda ja ta tagasi lauale panna.
Inimesed rabavad tööd, et «leib lauale tuua», ent miskipärast oleme nii rikkad ja hoolimatud, et suur osa täiesti söödavast leivast leiab lõpu poe prügikastis, pelgalt seepärast, et «see» kuupäev pakendil on käes või möödunud.