Perekonnaseisu- ja rahvastikutoiminguid tuleb teha elektrooniliselt (2)

Tartu Postimees
Copy
Abielu stiilinäide koroonaajal.
Abielu stiilinäide koroonaajal. Foto: Marianne Loorents / Postimees

Rahvastikutoimingute osakond piirab koroonaviiruse leviku tõttu otsekontakte ning palub  perekonnaseisu- ja rahvastikutoiminguid teha elektrooniliselt.

Abielu pidulikul sõlmimisel võib osaleda vaid pruutpaar koos alaealiste lastega. 

Erinevad avaldused palutakse edastada pere@tartu.ee (perekonnaseisutoimingud), elukoht@tartu.ee (rahvastikutoimingud) või e-rahvastikuregistris

Seadus ei võimalda avaldusi abiellumiseks, abielu lahutamiseks ja isikukoodide taotlemiseks esitada digitaalselt, seega palutakse nende esitamiseks tulla kohapeale eeltäidetud avaldusega, mille vormid leiab Tartu linna kodulehelt  vastava teenuse juurest. Kohapeal on avalduse täitmise võimalused piiratud.

Abielude sõlmimine rahvastikutoimingute osakonna saalis (Tiigi 12) viiakse läbi üksnes noorpaari kohalolekul. Lisaks võivad abielu sõlmimise juures osaleda abielupaari alaealised lapsed ja fotograaf. Fotograafi liikumine saalis on piiratud. Külalised ei ole lubatud.

Rahvastikutoimingute osakonna ruumides on kohustuslik kanda maski ja hoida distantsi 2+2 reeglit silmas pidades. Ilmsete haigustunnustega inimesi hoonesse ei lubata. 

Lisainfo: rahvastikutoimingute osakonna juhataja Kristina Aabrams, tel 7461097, 5330 4213.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles