Sõudja leidis koroonakriisis võimaluse võistelda

Lenel Karu
, reporter
Copy
Tartlane Kaarel Kiiver teenis sisesõudmise MM-il U19 vanuseklassis 6.koha.
Tartlane Kaarel Kiiver teenis sisesõudmise MM-il U19 vanuseklassis 6.koha. Foto: Kaarel Kiiver

Kui vee peale paadiga ei pääse ja koroonaviiruse tõttu on reisimine piiratud, siis kasutavad targad sportlased ära kõik teised võimalused. Möödunud nädalal pani TÜASKi sõudja Kaarel Kiiver (pildil) ennast kirja virtuaalselt toimuvale sisesõudmise MMile ning teenis U19 vanuste seas 6. koha.

Kaarel Kiiver võistles kahel distantsil. 500 meetri sõidus sai ta kirja aja 1.21,6, mis tõi talle U19 vanuseklassis MM-il kuuenda koha. Teise stardi tegi Kiiver 2000 meetri distantsil, kus jäi üheksandaks. Mõlemal distantsil ületas ta isikliku rekordi.

​Sisesõudmise võistlustel osalesid sportlased üle maailma, kõik sõudeergomeetrid korraga ühendatud internetikeskkonda, mille kaudu sai kontrollida aega ja sooritust. Tartlastest oli Kaarel Kiiver ainus osaleja.

«Suurtel võistlustel pead ennast isegi filmima, et oleks kindel, et just sina osalesid. Kõik stardivad alati samal ajal,» selgitas Kiiver.

Ta on sõudmisega tegelenud kolm hooaega. «Eks vee peal sõudmine ja ergomeetril võistlemine ole kaks täiesti eri asja, kuigi samad lihased teevad tööd,» ütles Kiiver. Ta lisas, et kui sisesõudmises võib kaugele jõuda üksnes vastupidavusega, siis vee peal läheb vaja õiget tehnikat, et paadiga mitte ümber minna. Kaarel Kiivril on kodus isiklik sõudeergomeeter, lisaks käib ta treenimas TÜASKi ruumides.

Koroonakriis paneb proovile tippu pürgivate sportlaste motivatsiooni, sest palju võistlusi jääb ära. Ka Kiivril võttis möödunud kevad mitmeks kuuks treeninguteks isu ära, nüüd on motivatsioon tagasi.

«Eelmisel kevadel ei tahtnud ma mitu kuud vee peale minna, sest mõtlesin, et kui võistlusi pole, milleks ma üldse treenin,» meenutas Kiiver.

Praegu ootab ta aga pikisilmi sooja kevadet ja tahab hakata treenima Eesti meistritiitli nimel enda vanuseklassis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles