Parim kink arstidele nende liidu 100. aastal on, kui inimesed kannavad maski ja lasevad end vaktsineerida

Copy
Arstide liit tähistab suurt juubelit ajal, mil meedikutest suur osa võitleb iga päev eesliinil.
Arstide liit tähistab suurt juubelit ajal, mil meedikutest suur osa võitleb iga päev eesliinil. Foto: Andres Tennus / Tartu Ülikool

28. veebruaril tuleb Eesti arstide liidu juubeli puhul veebis esitlusele raamat «Arstide liidu sajand» ja uus postmark. Esimest korda jõuab lugejate ette terviklik ülevaade arstide liidu tegevusest ja sellest, kuidas arstkonna koostöövaim on kestnud üle raskete aegade.

Teose autor on meditsiiniajaloolane Ken Kalling, meenutusi jagavad seal mitmed kolleegid. Raamatut ja marki esitletakse 28. veebruaril kell 13 Tartu ülikooli muuseumi valges saalis, ülekannet sellest saab järele vaadata siin.

Kantslis kõneleb filatelist Kaido Andres, ta tutvustab meditsiiniteemat läbi ajaloo postmarkidel.
Kantslis kõneleb filatelist Kaido Andres, ta tutvustab meditsiiniteemat läbi ajaloo postmarkidel. Foto: ekraanikuva
Margi kujundaja on Jaan Saar, foto autor on Kerli Lindlaan.
Margi kujundaja on Jaan Saar, foto autor on Kerli Lindlaan. Foto: EAL

«Arstide tähelepanu ja energia kulub praegu koroonapatsientide ravimisele ja tervishoiusüsteemi töös hoidmisele. Ka sel päeval on paljud meist eesliinil ja suurt juubelipidu me kahjuks pidada ei saa,» ütles arstide liidu president Jaan Sütt.

Foto: ekraanikuva

Ta lisas, et parim kink arstkonnale on see, kui inimesed aitavad viiruse levikule piiri panna: vähendavad kontakte, kannavad maski ja lasevad end vaktsineerida.

Uue raamatu ilmumisest ja arstide liidu ajaloost räägib meditsiiniajaloolane Ken Kalling.
Uue raamatu ilmumisest ja arstide liidu ajaloost räägib meditsiiniajaloolane Ken Kalling. Foto: Ekraanitõmmis

Eesti arstide liit (EAL) on suurim Eesti arstide ühendus, mis seisab rahva tervise ja arstikutse arengu eest, kaitseb arstide huve, edendab meditsiinikultuuri ja arstieetikat ning esindab arstkonna seisukohti tervishoiupoliitika kujundamisel.

Eesti arstide liit asutati 28. veebruaril 1921. Võõrvõimu ajal kandis liidu järjepidevust Eesti arstide selts Rootsis, mis nüüdseks on ühinenud EALiga. Eesti arstide liit taastas oma tegevuse 1988. aastal. Arstide liit ühendab kõigi erialade, piirkondade ja põlvkondade arste. Liikmeskonda kuulub 3280 arsti ja arstiteadusüliõpilaste selts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles