Video ⟩ Hoolimata suurest sulast saab Tähtveres endiselt suusatada

Copy
Suusataja eile pärastlõunal Supilinna spordipargis nn Lauri ringil, mil pikkust üks kilomeeter.
Suusataja eile pärastlõunal Supilinna spordipargis nn Lauri ringil, mil pikkust üks kilomeeter. Foto: Priit Pullerits/Postimees

Vaatamata nädal aega kestnud sulale, mis on linnas löönud maa mustaks ja pruuniks, saab Tartus Tähtvere spordipargis kunstlumeradadel endiselt suusatada, kinnitab Postimehe ajakirjanik, kogenud harrastussportlane Priit Pullerits.

Eile pärastlõunal salvestatud videoreportaažist on näha, et sõita saab isegi dendropargis ligi kilomeetrisel ühe tõusu ja laskumisega kunstlumeringil, kuigi selle ümber laiutavad lombid ning on näha isegi mutimullahunnikuid. «Rada nägi kohati välja väga määrdunud ja kollanegi, aga suusad libisesid täitsa kenasti,» kirjeldas Pullerits. «Looduslikust lumest rajaosa, mida silmasin, oli aga juba suuresti vee all.»

Sõitja kogemus näitab, et kunstlumega kaetud suusarajad on endiselt tugevad, isegi lahtist lumesoppa ei esine. «Mõnes üksikus kohas oli halli värvi järgi näha, et niiskus tungib alt peale,» ütles Pullerits, «aga nii vesiseks siiski kusagil ei läinud, et saapad oleksid märjaks saanud.»

Tähtvere kunstlumeradadel saab niisiis hoolimata plusskraadidest sel nädalavahetusel sõita veel hästi. Pulleritsu sõnul tasub rajale minna pigem uisusuuskadega, sest klassikajälg on lagunemas.

Suusataja eile pärastlõunal Tartu dendropargi ligi kilomeetrisel kunstlumega kaetud osal.
Suusataja eile pärastlõunal Tartu dendropargi ligi kilomeetrisel kunstlumega kaetud osal. Foto: Priit Pullerits / Postimees
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles