Lõunakeskuses avati täna Eesti suurim kiirkliinik

Lenel Karu
, reporter
Copy
Confido meditsiinikliinik avas Lõunakeskuses uksed.
Confido meditsiinikliinik avas Lõunakeskuses uksed. Foto: Kristjan Teedema

Eesti meditsiinikontsern Confido avas täna Tartu Lõunakeskuses Eesti suurima, 270-ruutmeetrise kiirkliiniku, kust saab meditsiiniabi isegi õhtuti ja nädalavahetustel.

Tartu Lõunakeskuse kiirkliinikus on seitse vastuvõtutuba, kus pakutakse üld- ja eriarstide ning õendusteenuse vastuvõtte, lisaks laserravi- ja iluteenuseid. Samuti pakutakse kohapeal meditsiinilisi teenuseid: sünnimärgi kontrollimist, vaktsineerimisi ja koroonaviiruse SARS-CoV-2 vastaste antikehade kiirtestimist. 

Confido Healthcare Groupi juhatuse liikme Kadi Lamboti sõnul tasub kiirkliinikusse pöörduda kergemate vigastuste või halva enesetunde korral, uuringute tegemiseks, vaktsineerimiseks või ka lihtsalt meditsiinilise nõu saamiseks.

Taotleda saab tervisetõendeid ning testida koroonaviiruse suhtes koos reisimise eeldusena vajaliku reisisertifikaadi väljastamisega. Samuti saavad kiirkliiniku arstid avada haiguslehti ning retseptiravimi aegumise või korduvretsepti vajaduse korral retsepti väljastada, seda ka nädalavahetuseti.

Lõunakeskuse tegevjuhi Marju Jeedase sõnul ei ole tegemist enam ammu lihtsalt kaubanduskeskusega. «Pakume klientidele lisaks kauplemisele ka lisateenuseid. Meie soov on, et keskuse külastajad saaksid kõik vajalikud teenused ühest kohast kätte. Confido kiirkliiniku tulek Lõunakeskusesse on märk sellest, et üha rohkem avaliku sektori teenuseid jõuab kaubanduskeskustesse ja inimestele mugavalt lähemale,» sõnas Jeedas. 

Kiirkliinikutesse tasulisele vastuvõtule saavad tulla mis tahes perearstinimistusse kuuluvad või üldse ilma perearstita patsiendid. Vastu võetakse nii täiskasvanuid kui lapsi. Kliinikute külastamiseks ei oleks tavaolukorras aja broneerimine nõutud, kuid viiruse leviku tõttu on eelnev registreerimine vajalik, et garanteerida vastuvõtt igasuguse ootamiseta ja tagada nii patsientide kui ka kliiniku personali terviseturvalisuse. 

Tartu Confido kiirkliinik on avatud seitse päeva nädalas kümnest kaheksani õhtul. Tallinnas asuvad Confido kiirkliinikud Lasnamäe Centrumis ja Nautica keskuses.

Confido Healthcare Grouppi kuuluvad eri kaubamärkide all teenuseid pakkuvad kliinikud, lisaks kuulub gruppi OÜ Perearsti Nõuandeliin, mis haldab perearsti nõuandetelefoni 1220. Kokku koondavad grupi ettevõtted rohkem kui kahtsadat terviseteenuse pakkujat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles